Ceai Masala, Ceai Rooibos și Ceai Vis de Vară

pliculete de ceai masala

Ceai Masala. Ceai Rooibos. Ceai Vis de Vară. Ingrediente, recomandări și mod de preparare.

A venit primăvara, toată natura revine la viață, copacii înfloresc, soarele își reintră în drepturi, iar noi trebuie să petrecem cât mai mult timp în casă pentru a fi în siguranță. Avem 2 variante: ori ne întristăm, ori ne facem viața mai frumoasă din ce avem. Avem timp să ne punem puțină ordine în gânduri, să facem tot ce ne-am dorit până acum, însă nu am avut suficient timp. Am auzit zilele trecute pe cineva spunând „Să dăm timp, timpului.” Așa e. Am uitat să trăim.

Luăm o pauză de la tot, și noi și natura, și ne bucurăm de lucrurile mărunte, cum ar fi prepararea unor ceaiuri inedite pe care sigur nu ne-am gândit să le încercăm până acum. Avem nevoie doar de câteva condimente din bucătărie, poate niște fructe, și nițică răbdare și voie bună. Le putem face împreună cu copiii, care sigur vor fi încântați să guste ce a ieșit din mânuțele lor.

În această perioadă vă îndemn să alegeți cumpărăturile online din grijă pentru voi, pentru a evita expunerea și pentru a susține afacerile care în aceste momente au de suferit. Uneori uităm că în spatele oricărui brand, stau tot oameni. „ Orice comandă pe cărturești.ro înseamnă o șansă în plus pentru supraviețuirea tuturor librăriilor Cărturești. ”

1. Ceai Indian – Masala Chai

Masala Chai se face remarcat prin aroma condimentată dată de combinația dintre ghimbir, scorțișoară, anason, cuișoare și cardamon. Asocierea acestor mirodenii cu ceaiul negru aduce băuturii o notă inedită, ușor picantă, care e potolită de aroma laptelui. E potrivit și pentru o zi friguroasă de iarnă, dar și pentru o seară de vară. Poate fi servit fierbinte sau poate fi băut rece, adăugându-i cuburi de gheață.

Am 2 recomandări de ceai negru pentru voi care se potrivesc rețetei de Ceai Masala, să aveți de unde alege în funcție de preferințe:

Prima recomandare este de Ceai negru ceylon BIO de la BIOBOOM. „ Ceaiul negru de Ceylon se caracterizează printr-un gust plăcut și expresiv, o aromă excelentă. Oferă energie prin coferina sa de o calitate mult mai bună decât cea găsită în cafea, stimulând activitatea creierului. ” O cutie are un conținut de 25 de plicuri. Pentru detalii, click pe imagine.

Ceai negru pentru ceai masala

Pentru cei care își doresc ceva mai deosebit, mai special, pot încerca Ceaiul negru – The Merci de la cei de la Cărturești.  Ceaiul este delicios, cu arome naturale de măr și caramel. Este ambalat într-o cutie elegantă ce conține 65g de plantă de ceai negru. Pentru detalii, click pe imagine.

Ceai negru ceai masala

De ce avem nevoie pentru 2 căni de Ceai Masala:

– 2 lingurițe de ceai negru (cu vârf)

– 160 ml lapte (cât mai gras)

– 200 ml apă

– 2 lingurițe de zahăr brun

– 1 linguriță de ghimbir ras

– ½ baton de scorțișoară (sau 1 linguriță de scorțișoară măcinată)

– ½ anason stelat

– 5 cuișoare

– 5 boabe de cardamom

– 3 boabe de piper negru

Cum preparăm Ceai Masala:

Pentru început, într-o crăticioară punem apa și laptele împreună cu condimentele ușor zdrobite într-un mojar. Amestecul se ține pe foc până ajunge la punctul de fierbere și se adaugă lingurițele de ceai negru. Se fierbe la foc mic 2-3 minute și se opește focul. Acoperim amestecul și îl lăsăm la infuzat pentru 5 minute. E momentul în care putem strecura amestecul și savura licoarea magica. Am obținut un ceai masala delicios, se pot simti toate aromele, iar gustul e incredibil de fin.

2. Ceai Rooibos cu fructe proaspete și scorțișoară

Cunoscut sub denumirea de Ceai Roșu African, ceaiul Rooibos nu conține teină, de aceea poate fi consumat de o plajă largă de consumatori. Este foarte bogat în minarale și antioxidanți, având nenumărate efecte benefice asupra sănătății, însă foarte puțini știu că este cultivat exclusiv într-o mică regiune din Africa de Sud.

O bună variantă este Ceaiul Rooibos Bio de la cei de la Vegis dacă îl preferați sub formă de plicuri. Ceaiul dulce, cald și însorit, rooibos reprezinta folclorul african. “Combinatia de condimente tradiționale YOGI TEA®, cum ar fi scorțișoară, ghimbir, cardamom, cuisoare și piper negru, aduc rooibosului aroma ușoară și pământească, în timp ce carobul și vanilia completează acest ceai dulce și prietenos.” Pentru detalii, click pe imagine.

Dacă preferați ceaiul sub formă de plantă, vă recomand Ceaiul Rooibos premium BIO de la Plantum. Conține 100g de plantă și este recomandat a fi consumat dimineața pe stomacul gol. Astfel, reduce nivelul de apă din organism și favorizează tranzitul intestinal. Pentru efecte de educere a greutății optime, ei recomandă consumul a 3-4 căni de infuzie pe zi. Pentru detalii, click pe imagine.

De ce avem nevoie pentru Ceai:

– 1l apă

– 4 lingurițe de ceai Rooibos

– 1 măr

– 1 pară

– 1 gutuie

– 50g stafide

– 1 baton de scorțișoară (sau 2 lingurițe de scorțișoară măcinată)

– 1 vârf de linguriță de nucșoară

Cum preparăm ceaiul:

Se infuzează ceaiul în apa ce deja a ajuns la punctul de fierbere, timp de 5 minute. După ce se strecoară, se pune din nou pe foc, de această dată cu tot cu fructele tăiate cubulețe, condimentele și stafidele. Se lasă pe foc până ajunge din nou la punctul de fierbere, după care se dă focul mic și se mai lasă încă 10-15 minute pe foc. Se servește călduț cu tot cu fructe.

3. Ceai Vis de Vară

Această nebunie de arome este creată pentru cei cărora iubesc ceaiurile condimentate cu puțin iz picant. Ceaiul se servește alături de biscuiți vanilați sau biscuiți integrali făcuți în casă.

O bună variantă este Ceaiul de mere cu fructe de pădure – Apple Hibiscus (Bio) de la cei de la Cărturești. Face parte din gama lor BIO și este o alegere delicioasă, potrivit tuturor gusturilor poate fi oferit și drept cadou. Este ambalat într-o cutie elegantă și conține 55g de ceai. Pentru detalii, click pe imagine.

O altă opțiune este Janosch Ceai BIO din Fructe de Pădure de la cei de la Scufița roșie. Vine într-un ambalaj drăgălaș care se va potrivi de minune pe raftul din bucătărie. Are o aromă minunată creată de combinația de mere, măceșe, hibiscus, frunze dulci de coacăze negre și vanilie. Cutia drăgălașă conține 40g de ceai, sub formă de plicuri (20). Pentru detalii, click pe imagine.

De ce avem nevoie pentru 2 căni de Ceai:

– 500ml apă

– 2 plicuri de ceai de fructe

– 1 portocală (doar sucul)

– ½ lămâie (doar sucul)

– 3 cuișoare

– 1 baton de scorțișoară

– 3-4 boabe de piper

– Zahăr sau miere după gust

Cum preparăm ceaiul:

Se pune apa la fiert împreună cu scorțișoara, cuișoarele și boabele de piper. Când a ajuns la punctul de fierbere, adăugăm pliculețele de ceai și le lăsăm la infuzat pentru 8 minute. După ce s-a scurs timpul, strecurăm amestecul, adăugăm zeama de portocală, zeama de lămâie, zahărul sau mierea și este gata de servit! În doar câteva minute am obținut un ceai savuros pe care-l putem servi pe verandă lângă o carte bună.

Cu drag, Julienne!

Inspiră-te și din rețeta de: Gogoși vegane pufoase cu dulceață de afine

Gogoasa cu dulceata de afine

Comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *