Julie & Julia – 365 de zile, 524 de retete si o micuta bucatarie de apartament

julie & julia

Dacă ești pasionat de gătit sau vrei să îți testezi abilitățile, poate să impresionezi pe cineva cu o cină mai specială, am ceva pentru tine. Netflix a readăugat filmul inspirat din viața reală a maestrei care a revoluționat bucătăria americană. „Julie & Julia” este o comedie-dramă ce te va inspira să ieși din rutină.

Julie Powell, o secretară fără perspective, se ambiționează să gătească într-un an toate cele 524 de rețete din cartea „Mastering the Art of French Cooking” a Juliei Child. Rețetele nu sunt simple, nu sunt puține și nici foarte clar explicate.

Julie se pune pe gătit și, de asemenea, își consemnează aventura gastronomică într-un blog. Teribil de sinceră și ironică, își așterne viața în scris. Nu putem nega realitatea de lângă noi, lucru de apreciat – nu este totul ca-n filme: oamenilor obișnuiți chiar li se oprește apa caldă, muștele văratice vin cu toată familia în vizită, nu ne reușește fiecare fel de mâncare, iar uneori pisicile mănâncă resturile.  

Ceea ce rezultă este cum putem găsi împlinirea căutând o simplă ieșire din rutină. Arta de a găti se transformă treptat în arta de a trăi frumos. Gusturile și aromele tot mai diverse și mai complicate sunt însăși esența vieții, nu ți se pare?

Nimeni nu devine mare bucătar după acest film,

dar te vei distra copios imaginându-ți cum ar fi ca cina de mâine să aibă un nume franțuzesc.

Dacă te vei uita la film, garnitura de castraveți copți chiar e o revelație.

În cazul în care îți dorești să afli mai mult, „Mastering the Art of French Cooking” se găsește sub forma a două volume. Din păcate, nu este tradusă și în limba română.

Iar acum… îți lansez o provocare! Găsește și tu o rețetă pe blogul nostru, gătește-o și lasă-ne un feedback. La fel cum a făcut Julie pentru Julia. Sunt sigură că ție o să-ți iasă! Doar nu te pun să dezosezi o rață… cel puțin nu încă.

Autor: Teodora Lumînăroiu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *