Ciocolata vegana cu merisoare

ciocolata vegana cu merisoare

Ciocolata vegana cu merisoare. Ingrediente și mod de preparare.

Uleiul de cocos se topește după temperatura de 24°C așa că e bine să păstrați ciocolata vegana cu merisoare la frigider până în momentul în care o serviți. Rețeta nu e deloc pretențioasă, așa că puteți adăuga în ea ce arome vă plac, cum ar fi nucă de cocos, alune de pădure, nuci sau migdale. Dacă alegi să adaugi nuci sau migdale, lasă-le la înmuiat câteva ore.

Pudra de roșcove este o alternativă minunată pentru cacao, deoarece este o proteină completă (4-8%) , conține glucide (42-43%) , lipide și fibre (39%). De asemenea, este o sursă de potasiu, fier și magneziu, are un index glicemic foarte mic (15%) și conține zaharuri proprii asemănătoare celor din fructe. Nu agită, deci e benefică pentru copii.

ciocolata vegana

Ingrediente pentru ciocolata vegana cu merisoare:

– 150g ulei de cocos

– 7 linguri de pudră de roșcove

– 2 linguri de zahăr brun

– 2 linguri cremă de ciocolată vegană (opțional)

– 2 mâini de merișoare

– 1 linguriță de ienibahar

Mod de preparare:

1. Se amestecă uleiul de cocos topit cu pudra de roșcove, zahărul brun, crema de ciocolată și ienibaharul.

2. Se amestecă bine până la omogenizare perfectă și topirea zahărului. Dacă e nevoie, se poate încălzi ușor la foc mic amestecând constant.

3. Se toarnă în forme de silicon pentru ciocolată, într-o tavă sau într-o caserolă. Se așează merișoarele deasupra și se împing cu degetul cât să nu rămână doar la suprafață.

4. Se bagă la frigider și se lasă măcar 2 ore sau chiar peste noapte. Se porționează cu un cuțit ușor încălzit și se servește alături de fructe proaspete, E foarte bună alături de fructe de pădure sau căpșuni.

5. Se poate păstra la frigider în stare foarte bună zile îndelungate. Poftă bună!

ciocolata vegana

Cu drag, Julienne!

Inspiră-te și din rețeta de Crochete aromate vegane

Comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *