Ciocolata raw vegana cu nuci

ciocolata raw vegana cu nuci

Descopera cea mai buna Ciocolata raw vegana cu nuci pe baza de naut, precum si beneficiile migdalelor si mici secrete de cum le poti consuma.

Astăzi vă voi prezenta o rețetă delicioasă și surprinzătoare de Ciocolata raw vegana cu nuci. Elementul neașteptat este chiar ingredientul de bază al acestui preparat. Nu m-am așteptat să pot găsi năutul apetisant într-un desert, însă am rămas mai mult decât plăcut surpinsă când l-am gustat. Inițial am fost sceptică în privința aceste rețete, însă după ce am văzut rezultatul, am fost convinsă că e o rețetă de împărtășit mai departe.

Migdalele fac parte din familia nucilor. Sunt mici tari, dulci și cu foarte multe proprietăți benefice pentru sănătate și frumusețe. Cu toate că nucile ne pot speria de teama kilogramelor în plus, aceste nuci minunate nu conțin carbohidrați, deci nu îngrașă. Din contră, ele ajută la slăbire, bineînțeles, în porții cumpătate.

Cum se consumă migdalele?

Cea mai bună variantă în care se pot consuma migdalele, e să le consumăm așa cum sunt ele, adică în stare crudă. Asta înseamnă că nu e nevoie să le procesăm termic (prăjite sau fierte), deoarece în acest fel își păstrează toți nutrienții, vitaminele și enzimele. Opțional, pentru a fi mai ușor de digerat, este recomandat ca înainte de a le consuma, să le lăsăm la hidratat cel puțin câteva ore în apă curată ( minim 2 ore – maxim 8 ore).

Care sunt beneficiile migdalelor?

Conțin o mare cantitate de calciu, vitamina E și sunt foarte bogate în fibre și proteine, fiind potrivite pentru cei care adoptă un stil de alimentație vegan. Reprezintă o sursă bogată sursă de fier, care ajută la creșterea globulelor roșii din sânge. Doar 10 migdale reprezintă echivalentul unei farfurii de spanac, în ceea ce privește procentul de fier conținut. În coaja migdalelor se identifică 20 de flavonoide ce au puternic efect antioxidant. De asemenea, îmbunătățesc memoria, aspectul pielii, al unghiilor și al părului datorită vitaminei E.

ciocolata vegana
Ingrediente:
  • 300g năut
  • 20 migdale
  • o mână de nucă
  • o mână de merișoare
  • 1 linguriță de cacao / pudră de roșcove
  • 2 linguri de sirop de agave / arțar
  • ½ linguriță de ienibahar
  • ½ linguriță de scorțișoară
  • ½ linguriță de nucșoară măcinată
  • nucă de cocos (pentru ornat)
  • Opțional: ½ esență de rom
Cum se pregateste retetea de Ciocolata raw vegana cu nuci :
  1. Pentru început, se toacă cu un cuțit migdalele, nucile și merișoarele, în bucăți mărișoare.
  2. Se scurge năutul de apă și se blenduiește până devine o pastă fină. Eu de această dată, am ales să zdrobesc năutul cu zdrobitorul de cartofi pentru a obține mai multă textură.
  3. Se adaugă toate ingredientele enumerate mai sus peste pasta de năut (migdalele, nuca, merișoarele, cacao, siropul de agave, iehibaharul, scorțișoara, nucșoara și esența de rom) și se amestecă totul cu o lingură până se omogenizează complet.
  4. Se pune folie alimentară pe fundul unui vas ( tavăiță, caserolă ) și se întinde compoziția pe care am făcut-o mai devreme, uniform. Înălțimea ciocolatei trebuie să fie de minim 3-4 cm, așa că ai grijă să nu alegi o formă prea mare. Se apasă ușor cu lingura pentru a ne asigura că nu rămân bule de aer în compoziție.
  5. Se bagă la frigider pentru 3 ore sau peste noapte.
  6. Se scoate ciocolata raw vegana din formă și se porționează bucățele cu ajutorul unui cuțit umezit.
  7. Se dă prin cocos fiecare cubuleț de ciocolată evitând părțile laterale, pentru a se vedea frumos nucile din interior. Poftă bună!

Cu drag, Julienne!

ciocolata raw vegana reteta

One Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *