Snitele de soia de post la cuptor

Snitele de soia de post

Rețeta de Snitele de soia de post la cuptor, pot spune că am descoperit-o relativ recent. Niciodată nu m-am dat în vânt după ele pentru că mi se părea că nu au gust, iar apa care rămânea în interiorul lor mă deranja. Până mi-am zis să încerc să le fac în stilul meu. Cum altfel decât cu multe condimente. Mi-am zis că pentru a avea gust bun și în interior, ar trebui fierte într-o apă gustoasă. Asta a făcut marea diferență.

Pentru a fi mai sănătoase, mai puțin calorice și mai rapide, am ales să le fac la cuptor. Gustul e cel puțin la fel de bun, iar munca e mult mai puțină. Cât timp stau la cuptor, nu trebuie să ai grija lor și poți prepara garnitura. Se pot savura alături de o salată bună, pilaf, piure, cartofi la cuptor, cușcuș sau legume mexicane.

Aruncă o privire și peste rețeta de Paste vegane cu sos de caju. Apasă aici pentru a o vedea. Combinatia broccoli – sos alb e geniala, se combină perfect. Cu greu îți dai seama că nu guști din clasicul sos alb preparat din lactate. E mult mai cremos și puțin mai dulceag, iar partea bună e că este imposibil să ți se taie.

Ingrediente:
snitele de soia
Cum se prepara reteta de Snitele de soia de post:
  1. Se pune la fiert cam 1,5l de apă într-o oală încăpătoare. Se pun cățeii de usturoi tăiați in două, foaia de dafin, 1 linguriță de boia, 1 linguriță de busuioc, un praf de chili, sare (aproximativ o linguriță rasă), piper și un praf de chili. Când apa clocotește, se adaugă feliile de soia și se acoperă cu un capac. Se lasă la fiert în jur de 15 minute sau până observăm că sunt fierte și la mijloc. Se păstrează 100ml de apă, vom avea nevoie de ea mai târziu.
  2. Se lasă șnițelele la scurs intr-o strecurătoare până ne ocupăm de aluat.
  3. Facem un amestec din: 100ml din apa pe care v-am spus mai devreme să o păstrați, 2 linguri de ulei (eu am pus de soia, dar puteți pune de care vă place) , drojdia inactivă, 1 linguriță de boia dulce, mărar, ½ linguriță de baharat, puțină sare și piper, iar la final, un praf de chili. Se omogenizează toată compoziția, iar dacă s-au format cocoloașe, nu e nicio problemă. Textura aluatului lichid trebuie să fie asemănător cu cel de clătite, o idee mai gros. Gustă-l și dacă mai are nevoie de vreun condiment, mai poți adăuga, însă ai grijă să nu pui prea multă sare.
  4. Acum e momentul să setezi cuptorul la 180°C.
  5. Tapetăm tava în care dorim să pregătim snițelele, cu o foaie de copt.
  6. Se storc (între palme) feliile de soia, însă nu foarte mult pentru a rămâne suculente. Se dau prin aluatul lichid, se scurge surplusul de marginea bolului și se așează în tavă. După ce am terminat procesul cu toate, putem presăra deasupra lor, puțin susan.
  7. Se bagă tava în cuptorul preîncălzit la 180°C și și se lasă pentru aproximativ 20 de minute. După acest timp, le întoarcem și pe partea cealaltă și le mai lăsăm 5 minute. În cazul în care s-au prins, nu e nicio problemă, nu e nevoie să fie perfecte. Dacă vă plac mai uscate, se mai pot lăsa 5-10 minute. Nu uita să pui și puțină dragoste deasupra. Poftă bună!
Recomandare de pastrare:

Se păstrează bine chiar și reci, într-o caserolă la frigider, iar înainte de a fi servite se pot încălzi 5 minute la cuptor sau într-o tigaie cu 2 linguri de apă și capac, cât să se formeze abur. Se pot savura alături de o salată bună, pilaf, piure, cartofi la cuptor, cușcuș sau legume mexicane.

Cu drag, Julienne

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *