Soluții constructive contra stresului

stres carti

Stres. “Microbul” intern care ne seacă psihicul și ne stoarce de toată energia pe care o avem, Reprezintă maladia cu care se confruntă o mare parte din populația secolului XXI.

Așa cum se știe, oamenii de știință nu au ezitat să facă cercetări asupra acestei probleme globale de mare interes și s-a descoperit că 99,7% dintre angajații români sunt stresați, prezentând o atitudine tristă, melancolică și epuizantă. „Stres Național” era un studiu publicat de către Dynamic HR şi Learning Network care s-a desfășurat în perioada ianuarie – mai 2017. Scopul acestuia a fost de a urmări nivelul de stres al angajaţilor din România, dar şi a modului de manifestare a acestuia.”

Cum putem înlătura stresul prin obiceiuri sau acțiuni simple și de efect?

Destul de simplu dacă ne dorim și ne impunem să schimbăm ceva semnificativ în stilul cotidian pe care îl ducem zi de zi.

Mai jos vom descoperi împreună activități relaxante care ne vor ajuta să îndepărtăm stresul într-un mod eficient și benefic atât pentru corpul nostru, cât și pentru sufletul încătușat.

stres

1. Fă sport:

Așa cum am menționat într-un articol anterior legat de beneficiile sportului pe care îl găsiț pe blog, sportul este foarte important atât pentru sănătatea fizică, cât și pentru cea mentală, psihică, eliberând organismul de energii toxice și nocive care îi fac rău. Nu uita să faci sport, să-ți pui întregul corp în mișcare, ascultând muzică dinamică pe fundal care te va trezi instant din starea de amorțeală și vegetare. Transpiră puțin și simte sângele cum îți pulsează în vene.

Citește și articolul acesta și descoperă Cele 7 beneficii principale ale sportului.

2. Meditează:

Nu contează dacă te holbezi 10 minute pe pereți într-un mod obsesiv, contează că timp de 10 minute nu te gândești la nimic, ca ești doar tu cu tine și că încerci să te regăsești. Nu uita să meditezi, să stai în liniștea pământului câteva minute bune , doar tu și persoana ta, vizualizând într-un mod pozitiv lucrurile și acțiunile care se petrec în jur.

3. Cufundă-te într-o cadă cu apă caldă:

Nimic nu se compară cu o baie caldă cu spumă parfumată și pufoasă din care zboară mici balonașe care se joacă cu aburii flămânzi ce scufundă baia într-o negură a păcii interioare. De aceea nu uita să faci o baie caldă, înarmându-te cu un gel de duș cremos și niște sare colorată de baie cu care să te răsfeți.

4. Colorează-ți existența:

Alătură-te unei armate de creioane colorate și începeți un traseu cromatic în combinație cu imaginația și creativitatea. Nu uita, culorile ne colorează viața, așa că pune mâna pe prima carte de colorat care îți vine la mână, folosește culori îndrăznețe, pastelate, calde care vor prinde viață și îți vor nuanța momentele de tristețe sau anxietate.

5. Călătorește într-o lume fantastică:

Alege o carte oarecare, așază-te într-un pat comod cu o cană de ceai lângă și pătrunde în lumi uitate sau chiar nedescoperite. Nu uita să călătorești printre rândurile unei cărți care te inspiră, te emoționează, te uimește sau care care îți urcă adrenalina pe pereți. Aceasta este o metodă sigură de a scăpa de stres.

Recomandări de savurat: “Nimic nu se schimbă până când tu nu te schimbi” de Mike Robbins, ” Fetița pe care ai lăsat-o în urmă” de Roxanne Veletzos, ” Marte si Venus se împacă. Secretul cuplurilor fericite” de John Gray, ”15 lucruri la care trebuie să renunți pentru a fi fericit” de Luminița D. Saviuc.

stress

6. Zâmbește:

Fiecare om are cea mică curbură care se formează atunci când mișcăm pomeții. Să nu uităm că toate problemele au o soluție, că nu trebuie să disperăm, că trebuie să le lăsăm să treacă cu valul care le-a adus și să fim recunoscători că suntem sănătoși, că suntem întregi și că nu ne lipsește ceva ce ne-ar putea îngreuna existența. Tocmai de aceea, nu trebuie să uităm să zâmbim, să ne punem în mișcare pomeții și să ne uităm în oglindă. Atunci vom vedea lumina de la capătul tunelului.

7. Vizionează un film:

Dacă vrei ceva mai multă acțiune care să te transfome în Sherlock Holmes sau Maleficient, internetul și platformele cu filme precum Netflix sau HBO Go te așteaptă să-ți clătești ochii cu personaje frumoase, fantastice, să-ți încălzești sufletul cu povești neașteptate și să-ți exersezi suspansul cu adrenalină și mister.

Recomandări: “You”, “13 Reasons why”, “România neîmblânzită”, “Locke and Key”, “Toy Boy”.

Autor: Batcu Andreea-Alexandra

Citește și articolul anterior : Sezonul verde: fructe si legume de primavara

One Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *