5 Beneficii ale Ceaiului Rosu

beneficii ale ceaiului rosu

Afla ce tipuri de ceai rosu poti gasi, cum se prepara, de unde-l poti compara, dar si ce calitati minunate are. 5 beneficii ale ceaiului rosu.

Foarte multe povești vorbesc despre originea ceaiului și locul în care acesta a apărut. Unii afirmă că povestea ceaiului a început în China, alții afirmă că a început în India sau chiar Vietnam. Primul ceai a fost preparat în China și era considerat o băutură liniștitoare. Acesta alunga somnul, fiind folosit în momentele tensionate sau în activitățile desfășurate noaptea.

Ceaiul Roșu sau ceaiul de Roobois Roșu este un ceai care își are originea în Africa de Sud, fiind descoperit de către populația Khoisan. Locuitorii culegeau plantele, iar apoi le puneau la uscat. După ce căpătau o culoare roșie, le foloseau în prepararea ceaiului. În anul 1772, ceaiul a fost descoperit de către biologul Carl Thunberg. Acesta a reușit să facă cunoscut acest ceai, drept înlocuitor al ceaiului negru, care era foarte scump la acea vreme.

Originea acestui ceai este africană, denumirea de “roobois” însemnând în limba africană „tufiș roșu”. Ceaiul roșu a căpătat de-a lungul timpului diverse denumiri, fiind cunoscut și sub numele de ceai roobois roșu. Nu trebuie confundat cu ceaiul de Hibiscus sau red bush, așa cum spun englezii.

Ceaiul este preparat  din frunzele unui arbust care crește doar în Africa de Sud, în regiunea Cederberg, având frunzele verzi, iar după ce sunt culese și puse la uscat se înroșesc. Acest arbust este adaptat condițiilor aspre din Africa, suportând perioade de caniculă și secetă îndelungate, datorită rădăcinii lungi care poate absorbi orice picătură de apă. 

Iată 5 beneficii ale Ceaiului Rosu:

Ajungând de-a lungul timpului cunoscut pentru proprietățile sale, vom prezenta 5 beneficii ale ceaiului rosu:

  1. Ceaiul roșu conține antioxidanți naturali, care ajută organismul să lupte contra radicalilor liberi și să ferească organismul de îmbătrânirea prematură. Acest ceai este recomandat de către japonezi, fiind denumit de către ei “ceaiul tinereții”. Acest ceai este singurul care conține antioxidantul Aspalathin, asigurând sănătatea oaselor, dinților, pielii și părului.
  2. Ceaiul roobois roșu este recunoscut pentru efectele pe care le are contra spasmelor digestive, crampelor și durerilor abdominale, fiind recomandat în cazul colicilor și durerilor abdominale întâlnite des, în rândul copiilor. În rândul adulților combate voma, senzația de greață și crampele dureroase.
  3. Este util în curele de slăbire, accelerând metabolismul și ajutând ficatul în procesul de detoxifiere și în procesul de reducere al stratului adipos. Acest ceai funcționează împreună cu o dietă sănătoasă și echilibrată și mult sport. Se poate ajunge într-o săptămână până la 3 kilograme în minus, respectând o dietă echilibrată și consumând în jur de 4 căni pe zi de ceai.
  4. Stimulează imunitatea și ferește organismul de răceli, infecții provocate de bacterii, sporind rezistența împotriva virusurilor și a diverselor boli, mai ales apărute în sezonul rece.
  5. Previne atât alergiile interne, cât și cele externe, tocmai de aceea poate fi folosit împotriva iritațiilor, acneei, arsurilor solare, mâncărimilor, reacțiilor alergice. Este recomandat atât consumul intern, alternat cu uzul extern. Poate fi folosit și pentru redarea unui ten strălucitor.
5 Caracteristici ale Ceaiului Roșu:

Pe lângă aceste beneficii interne și externe pe care le are ceaiul roșu roobois, putem adăuga și câteva caracteristici particulare, diferențiindu-se de celelalte ceaiuri de pe piață:

  • Nu conține cofeină, din acest motiv poate fi consumat seara pentru un somn liniștit și pentru instalarea stării de somnolență;
  • Conține o cantitate mică de tanin, ceea ce permite consumarea lui neîndulcit, gustul amar fiind mult mai redus decât ceaiul negru;
  • Nu conține săruri ale acidului oxalic, tocmai de aceea poate fi administrat și persoanelor care au probleme precum litiaza renală;
  • Nu conține aditivi sau coloranți. Culoarea roșie este produsă de uscarea naturală produsă de soare;
  • Poate fi inclus în rutina zilnică de demachiere și îngrijire a pielii. Lasă pielea fină, catifelată și strălucitoare;
De unde se poate achiziționa?

Fie de la magazine naturiste specializate, plafare sau farmacii. Se mai poate găsi pe internet de pe site-uri oficiale și sigure care au recenzii bune ale produselor și sunt apreciate.

Cum se prepară?

Este recomandată o linguriță la o cană cu ceai sau 3 lingurițe la un litru. Se lasă la infuzat 10 minute, se strecoară și se poate consuma. Acesta poate fi servit și în combinații cu alte plante precum menta, care diminuează senzația de greață. Poate fi combinat și cu teiul pentru un efect sedativ și liniștitor sau poate fi asociat și cu scorțișoara, pentru un ceai mai aromat.

Autor: Batcu Andreea-Alexandra

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *