Nuci pecan

Benericii, recomandări, utilizări. Află tot ce trebuie să știi despre minunatele nuci pecan.

Micuțe, asemănătoare cu creierul uman, nucile pecan reprezintă una dintre numeroasele surse de energie, bine încapsulate într-o coajă tare și greu de spart. La birou, în parc, la film sau când scrii non stop și creezi conținut de calitate, îți poți lua doza de vitalitate din aceste mici minuni pe care ni le oferă natura. Gustoase, asemănătoare cu nucile normale, oferă numeroase beneficii de care corpul uman nu ar trebui să fie privat.

America de Nord reprezintă pământul nașterii nucilor pecan. Folosite încă de pe vremea indienilor americani, acestea au ajuns să fie cultivate în Mexic, Texas, Canada, ajungând încet și în Australia și Marea Britanie. Popoarele indigene foloseaua coaja acestor nuci pentru a-și făuri mânerele pentru topoare, coaja lor fiind foarte rezistentă și greu de spart. Fructele erau folosite mai ales în sezonul rece.

Beneficii – Nuci pecan

1. Protejează sistemul nervos:

Cu un conținut bogat de vitamina B1, vitamina E, cupru, mangan, zinc și potasiu, nucile pecan protejează întregul sistem nervos, în special creierul, de stresul oxidativ și de oboseală, având un rol important în buna funcționare a mușchilor și în transmiterea stimulilor în sistemul nervos. Numeroase studii au arătat, că o cantitate corespunzătoare de vitamina E, protejează cu 25% mai mult contra afecțiunilor precum Alzheimer sau demența.

2. Întăresc imunitatea

Zincul și manganul din nucile pecan protejează celulele corpului de radicalii liberi, protejând astfel întregul sistem imunitar de efectele negative pe care le pot avea radicalii asupra acestuia.

3. Îmbunătățesc digestia

Nucile pecan sunt bogate în vitamina A, vitamina E și fibre care ajută în digestia alimentelor și previn constipația. Senzația de sațietate se resimte după consumul acestor tip de nuci, reducând senzația de foame. Acestea sunt bine primite și in curelede slăbire, iar consumarea lor într-o cantitatea normală (25 g sau 9-10 nuci), pot ajuta organismul să scape de kilogramele în plus, fără a mări însă gramajul pentru că acestea se transformă în calorii, iar procesul de slăbire este astfel diminuat.

4. Protejează simtemul cardiovascular

Conținutul bogat de acizi grași și magneziu duc la scăderea colesterolului și a tensiunii arteriale. Aceste nuci conțin o cantitate mare de grăsimi sănătoase care sunt benefice organismului uman.


Autor: Batcu Andreea-Alexandra

One Comment

  • Doru

    Da ,sunt foarte bune,nu am știut că au atâtea beneficii 👍👍

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *