Banana Bread Vegana
Rețeta de Banana Bread Vegana e foarte ușor de preparat, pur și simplu amesteci toate ingredientele, pui compoziția în tavă, ornezi frumos cu banana și o bagi la cuptor. Se pot pune orice nuci sau condimente vă plac, eu am făcut-o exact pe gustul nostru și ne place foarte mult. Am ales să o îndulcesc cu dulceață făcută în casă pentru că deseori desfacem un borcan și uităm de el, iar în felul acesta, reușim să profităm de fiecare linguriță fără a o irosi.
Bananele trebuie să fie cât mai coapte pentru că au o dulceață și un parfum aparte. Îndulcesc preparatul fără a mai fi nevoie de prea mult îndulcitor și dau o aromă delicioasă. Laptele poate fi de orice fel, eu am folosit de ovăz, dar iese la fel și cu cel de soia, migdale sau cocos. Rețeta ne lasă să ne jucăm cu ingredientele cum ne place pentru a ajunge la un rezultat cât mai potrivit papilelor noastre gustative.
Ingrediente:
– 3 banane coapte
– 200 g ovăz
– 4 linguri de făină albă de grâu
– 50 ml lapte vegetal
– 1 lingură de unt de arahide (pentru ornat)
– 2 linguri de dulceață de gutui – în locul lor, puteți pune orice alt îndulcitor (zahăr brun, miere, stevia, zahăr de cocos, sirop de agave)
– 50 g nucă
– 2 ouă vegane – 2 linguri de semințe de in
– câteva mure (opțional)
– 10 g praf de copt
– 1 linguriță de bicarbonat
– 1 linguriță de oțet / zeamă de lămâie
– ½ linguriță de ienibahar, scorțișoară, nucșoară
– 1 praf de sare
Mod de preparare Banana Bread Vegana:
1. Se macină fulgii de ovăz. Se macină semințele de in. Se blenduiesc bananele. Semințele de in se pun la înmuiat cu 6 linguri de apă.
2. Într-un vas încăpător, se pune făina de ovăz proaspăt măcinată și făiana de grâu, bananele, nuca tăiată bucățele, semințele de in înmuiate, laptele de ovăz, dulceața sau ce îndulcitor ați ales, ienibahar, scorțișoară, nucșoară și un praf de sare. Se omogenizează bine toată compoziția cu ajutor unei linguri.
3. Se amestecă bicarbonatul cu praful de copt și se stinge cu oțetul, după care se omogenizează în compoziția făcută anterior.
4. Punem hârtie de copt într-o tavă de chec, răsturnăm compoziția, iar deasupra așezăm frumos banana tăiată pe jumătate, cu partea interioară în sus. Peste banană am presărat puțin zahăr brun pentru a se carameliza frumos. Mai punem și niște mure congelate pe ici, pe colo și e gata.
4. E momentul să băgăm bunătatea de banana bread vegana la cuptorul încălzit la 170 de grade pentru aproximativ 30 – 40 de minute. O verificăm cu un pai de chibrit, iar dacă rămâne curat când îl scoatem, înseamnă că e gata. Înainte de a fi tăiat, are nevoie să se odihnească măcar 30 de minute.
O putem servi cu unt de arahide și puțină dragoste deasupra. Poftă bună!
Cu drag, Julienne!
Inspiră-te și din rețeta de: Tartă cu mazăre și mozzarella
One Comment
Doru
Arată foarte bine 👍👍