Miros de Crăciun în aer liber la Cluj

Ardealul ne oferă și în acest an motive să vizităm unul dintre cele mai frumoase orașe din această zonă bogată cultural și gastronomic. Minunatul Targ de Craciun de la Cluj ne surprinde în fiecare an cu idei noi și inventive, gata să ne scoată din zona de comfort și să ne dea startul spre noi descoperiri și aventuri.

Luminițe. Ciocolată. Vin fiert. Turtă dulce. Bucate tradiționale. Kurtos Kalacs. Muzică. Zâmbete. Mulțime. Amintiri. Jocuri. Activități. Sunt cuvintele care descriu cel mai bine Târgul de Crăciun de la Cluj. Atmosfera de sărbătoare se simte încă de când intri în micul târguleț, amplasat în Piața Unirii, lângă impunătoarea statuie ecvestră a lui Matei Corvin.

Zeci de căsuțe, fiecare cu tematică, nume și produse proprii, te conduc pe tărâmul sărbătorii, prezentându-și micile cadouri cât mai diversificat. Obiectele de artizanat, tradiționale cu specific ardelenesc, bijuteriile handmade sunt printre cele mai căutate cadouri care pot fi oferite de acest Crăciun, fiind niște daruri speciale și prețioase.

Ce bunătăți se pot găsi la targul de Crăciun Cluj:

Plimbarea prin târg este îndulcită de vinul dulce cu scorțișoară și de nenumăratele dulciuri (castane prăjite, clătite, ciocolată, gogoși, kurtos kalasc).

Muzica răsună de la câteva străzi depărtare, iar apropierea de scenă te conduce spre o mulțime de oameni care dansează, zâmbește și bea un pahar de vin fiert, ascultând melodiile crăciuniste ce se aud pe fundal, unde mii de priviri și zâmbete își fac loc, să ia parte la marea sărbătoare dintre zecile de căsuțe, bine luminate și „vegheate” de o minunată cortină, ce cuprinde mii de beculețe ce strălucesc în văzul cotidienilor.

Copiii nu sunt uitați nici ei, având numeroase locuri unde pot face cunoștință cu Moș Crăciun și spiridușii acestuia, care îi vor integra în nenumărate activități și jocuri interactive. Căsuța Moșului, Căsuța Chițibușuri și Tramvaiul lui Moș Crăciun reprezintă principalele atracții pentru micii juniori curioși.

Programul târgului de Crăciun din Cluj:

Programul este diversificat și încărcat în acest an, iar fiecare zi aduce noi activități, cântăreți, trupe care să încânte publicul ieșit pentru o porție de relaxare și bucurie. Programul îl puteți găsi aici

Privind în ansamblu toate elementele de mai sus, ce ne aduc cu căldură Crăciunul în suflete, Târgul din acest an este diversificat, dinamic și plin de surprize, încadrându-se în topul celor mai frumoase târguri de Crăciun ale României.

Cu această ocazie, așteptăm toți iubitorii de frumos, cu un spirit dezvoltat crăciunist să viziteze și să înregistreze cele mai frumoase amintiri.

Un Crăciun fericit tuturor!

Autor: Batcu Andreea-Alexandra

One Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *