Tagliatelle cu somon si sos cremos de smantana

Tagliatelle-cu-somon-și-sos-cremos-de-smântână-in-tigaie

Descopera secretele retetei de Tagliatelle ci somon si sos cremos smantana. Cea mai buna reteta, explicata pas cu pas.

Când vine vorba de paste, pot spune sincer că cele cu sos alb sunt de departe pe primul loc în preferințele familiei mele. Delicioase, savuroase, cremoase și simplu de gătit. Cu cât mai mult sos, cu atât mai bine! Cu cât mai mult parmezan, cu atât mai bine! Mărarul și usturoiul le oferă o aromă de neuitat în combinație cu sosul cremos de smântână și unt.

Rețeta noastră de astăzi – Tagliatelle cu somon și sos cremos de smântână – un vis!

  • Smântâna dulce se găsește în comerț ca smântână pentru gătit, nu smântână fermentată. Nu folosim smântână fermentată, deoarece riscăm să ni se taie sosul.
  • Nu vă place somonul? Nici o problemă, îl puteți înlocui foarte bine cu piept de pui, tăiat cubulețe și rumenit într-o tigaie separată.
  • Eu prefec ca vinul să fie unul sec, alb, însâ în funcție de preferințe se poate înlocui cu unul rose.

 

Valori nutriționale pentru o porție: Calorii Proteine Carbohidrați Grăsimi Grăsimi saturate Zaharuri Fibre
807 31 g 50 g 51 g 25 g 10 g 5 g

De ce ai nevoie pentru a pregăti tagliatelle cu somon :

Pentru 2 porții :

– 125 g tagliatele proaspete sau uscate

– 100 g somon afumat

– 200 ml smântână de gătit

– 50ml vin alb/rose

– 40 g unt

– 1 ceapă mică

– 3 căței de usturoi

– 2 linguri ulei de măsline

– 70g parmezan ras

– Mărar

– Sare, piper după gust

Mod de preparare:

1. Pune apă într-o oală mare, suficientă cât să aibă pastele loc pentru a fierbe, aproximativ 2l de apă. Foarte important, adaugă cam 2 lingurițe de sare în apă, astfel pastele vor fi mai aromate. Lasă pastele conform timpului indicat pe cutie, însă gustă din când în când ca să rămână al dente. Mare atenție, pune-le în apă doar când a început să clocotească.

2. Pentru sos, topim untul și uleiul de măsline într-o tigaie, peste care adăugăm ceapa tocată fin și usturoiul. Se lasă preț de câteva minute la foc mediu, până ceapa începe să se facă aurie, fără a se rumeni. Torni smântâna și amesteci până începe să fiarbă.

3. Adaugi somonul și vinul, după care le mai lași pe foc preț de câteva minute, până devine un sos savuros, nici prea subțire, nici prea gros. Adaugă mărarul, sare și piper măcinate, iar pentru un plus de aromă, eu adaug și un praf de chilli.

Sos cremos de smântână in tigaie

4. De la paste, păstrăm cam o căniță de apă, pe care o putem adăuga în sos în cazul în care observăm că e prea gros. Pui pastele în sos, dai la foc mic aproximativ 2-3 minute, până se combină toate aromele sosului și devin niște paste delicioase.

Se servesc cu parmezan și puțină dragoste dreasupra !

Tagliatelle-cu-somon-și-sos-cremos-de-smântână-in-tigaie
Tagliatelle cu somon și sos cremos de smântână – un vis!

Cu drag, Julienne!

Comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *