Supa crema de dovleac copt – Vegan

Supa crema de dovleac

Astăzi vă voi prezenta una dintre preferatele mele, Supa crema de dovleac copt. Delicioasă, cremoasă și aromată. Dovleacul miroase extraordinar când e copt, și are o dulceață aparte. Fie că alegeți să faceți rețeta toamna când dovleacul e în plin sezon, fie iarna, mirosul din casă vă va cuceri. Acesta poate fi și unul dintre motivele pentru care aleg să coc dovleacul și nu să îl fierb. Îmi place să aleg varianta de a coace legumele. Mi se pare că prind o aromă mai intensă, iar tot gustul rămâne în tavă fără a se risipi în apă.

Aleg să nu fac prăjeală pentru această rețetă pentru că îmi place ca supa mea să fie cât mai ușoară cu putință.

Consistența Supei creme de dovleac copt trebuie să fie cremoasă. Trebuie să curgă, dar să nu fie prea lichidă. Supa cremă nu trebuie să aibă consistența unui piure, dar nici a unui sos. Trebuie să fie undeva la mijloc.

6 porții

Timp de preparare: 20 de minute

Timp de gătire: 40 de minute

Valori nutriționale pentru o porție: Calorii Proteine Carbohidrați Grăsimi Grăsimi saturate Zaharuri Fibre
284 4 g 43 g 12 g 5 g 16 g 5 g

Ingrediente pentru Supa crema de dovleac:

– 1 dovleac plăcintar ( aprox 1 kg )

– 1 ceapă

– 1 rădăcină de păstârnac

– 1 morcov

– 2-3 căței de usturoi

– 2 linguri ulei de măsline

– Sare, piper

– Crutoane

– Verdeață (mărar sau orice altceva vă place)

– Opțional: 1 linguriță de smântână pentru fiecare bol servit, caju

Mod de preparare:

1. Pentru început, am curățat dovleacul plăcintar și l-am tăiat cubulețe cu un cuțit bine ascuțit. Am tăiat și celelalte legume în bucăți cât de cât egale pentru a se coace uniform în momentul în care le dăm la cuptor.

dovleac taiat cubulete

2. Am tapetat o tavă cu foaie de copt, am pus bucățile de legume și am presărat puțină sare și puțin piper cât să le dea gust în timpul gătirii. Adaugă și o lingură sau două de ulei de măsline. Legumele au nevoie de cam 30-40 minute pentru a sta la cuptor, la 180 grade.

legume pentru supa crema

3. Cât legumele sunt la cuptor, pune la fiert cam 1-1.5 l de apă.

4. Încearcă legumele din când în când dacă s-au gătit suficient cu o furculiță. Dacă trece prin dovleac fără a depune efort, înseamnă că legumele noastre sunt gata.

5. În acest moment putem trece la partea cu blenderul. Blenderul meu nu are o capacitate prea mare, așa că am pus doar jumatate din legume, însă dacă voi aveți unul mai mare, le puteți pune pe toate. Să luați în calcul că trebuie să încapă și apa. Așadar, am pus jumătate din legume și o cană de apă fiartă, un cățel de usturoi, sare și piper. După ce blenduiți supa cam 30 de secunde, verificați dacă vă place consistența supei, dacă mai are nevoie de condimente sau usturoi. Procedați la fel și cu cealaltă jumătate de legume.

Consistența supei trebuie să fie cremoasă, să curgă, însă să nu fie nici prea lichidă. Gustul trebuie să fie echilibrat, nici prea picant, dar să se simtă aroma de usturoi. În funcție de aceste aspecte și de cum vă place, puteți să mai adăugați unt pentru cremozitate, apă sau legume, rând pe rând. Eu aleg să adaug ingredientele puțin câte puțin și să le reglez din mers pentru a nu avea surprize la final.

6. Se servește cu crutoane și verdeață. Supa cremă de dovleac merge foarte bine în combinație cu caju, așa că vă recomand să o încercați. Poftă bună!

Cu drag, Julienne!

Comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *