Supa crema de ciuperci brune – Vegan

supa crema de ciuperci

Dragii mei, astăzi vă voi arăta rețeta de Supa crema de ciuperci brune. Este foarte sănătoasă, cu puține ingrediente, dar foarte aromată. Consum ciuperci în toate formele și vă asigur că sunt minunate, le folosesc chiar și crude în salate, doar rupte cu mâna. Ciupercile champignon brune sunt mai bogate în fibre și mai sărace în carbohidrați față de cele albe, sunt mai aromate și mai gustoase , mirosul fiind mult mai pronunțat. Doar 70 de grame de ciuperci de acest fel conțin 15 vitamine diferite, minerale și antioxidanți

Vezi cel mai bun pachet Cuptor electric + Plită Rustic Smartline Bej , află mai multe detalii aici.

„Ciupercile înhibă şi chiar distrug o serie de bacterii prin substanţele antibiotice pe care le secretă. Ele întăresc sistemul imunitar, stimulând activitatea leucocitelor şi cresc rezistenţa organismului la acţiunea bacteriilor şi viruşilor. Proteinele din ciuperci au o compoziţie între cea a cărnii şi cea din restul vegetalelor. În loc de amidon (care se găseşte în vegetale), ciupercile au glicogen, la fel ca şi carnea. În plus, sunt bogate în vitaminele A si D.”, spune nutriţionistul Elena Bodea.

Așadar, o astfel de supă este numai bună pentru momentele în care ne simțim organismul slăbit sau pur și simplu dorim să servim o porție de vitamine.

Dacă v-au mai rămas ciupercuțe, puteți să încercați și rețeta de Ciuperci pane cu mărar sau Ciuperci umplute cu brânză la cuptor. Eu iubesc ciupercile și le folosesc în foarte multe rețete, sunt nelipsite din frigider.

supa crema de ciuperci prezentare

2 porții

Dificultate: redusă

Timp de preparare: 10 minute

Timp de gătire: 30 de minute

Valori nutriționale pentru o porție Calorii Proteine Carbohidrați Grăsimi Grăsimi saturate Zaharuri Fibre
200  13 g 14 g 12 g 1 g 0 g 2 g

Ingrediente necesare pentru Supa crema de ciuperci:

– 500g ciuperci champignon brune

– 1 ceapă

– 2-3 căței de usturoi

– ½  lămâie

– 15-20 nuci caju

– 2 linguri ulei de măsline

– 1 baghetă sau crutoane

– Sare, piper măcinate

– Chili

– Mărar (câteva fire)

Mod de preparare:

1. Curățăm și spălăm ciupercile. Cu un cuțit, tăiem parte exterioară a codiței ciupercuței (partea care are contact cu solul) , după care le spălăm rapid în apă cu zeamă de lămâie. Le lăsăm la scurs, iar apoi le tăiem pe lung.

2. Am luat o tigaie antiaderentă, eu am folosit Wok-ul de la Tefal, după cum știți, sunt fidelă Tefal. Vă las și vouă link-ul aici, o găsiți la reducere. Revenim. Punem uleiul de măsline, ceapa tocată mărunt și usturoiul. Lăsăm la foc mediu până ceapa capătă o nuanță aurie și adăugăm sare, piper, pudra de chili. Adăugăm ciupercile și le lăsăm cam 10 minute până se înmoaie și își lasă sucul în tigaie. Spre sfârșit adăugăm jumătate de cană de apă și punem capacul pentru încă 5 minute.

ciuperci brune

3. Între timp, pregătim crutoanele. Tăiem bagheta în felii suficient de groase (cam 2cm), le ungem cu puțin ulei de măsline pe fiecare parte și le rumenim într-o tigaie. Putem pune și puțin mărar proaspăt. Pentru ornat, am rumenit și câteva felii de ciupercuțe doar cu sare și piper într-o tigaie antiaderentă.

ciuperci in tigaie

4. Când ciupercile sunt gata, le punem în blender împreună cu nucile caju, sare și piper după gust. Se mai poate adăuga apă fiartă sau supă de legume dacă are o consistență prea groasă. Consistența supei creme trebuie să fie cremoasă că doar așa se și numește. Trebuie să curgă, dar să nu fie prea lichidă. Supa cremă nu trebuie să aibă consistența unui piure, dar nici a unui sos. Trebuie să fie undeva la mijloc. O ornăm în farfurii și e gata de servit. Poftă bună!

supa crema de ciuperci

Cu drag, Julienne!

Inspiră-te și din rețeta de: Clătite sărate cu turmeric și baharat

Comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *