Supa crema de ciuperci brune – Vegan
Dragii mei, astăzi vă voi arăta rețeta de Supa crema de ciuperci brune. Este foarte sănătoasă, cu puține ingrediente, dar foarte aromată. Consum ciuperci în toate formele și vă asigur că sunt minunate, le folosesc chiar și crude în salate, doar rupte cu mâna. Ciupercile champignon brune sunt mai bogate în fibre și mai sărace în carbohidrați față de cele albe, sunt mai aromate și mai gustoase , mirosul fiind mult mai pronunțat. Doar 70 de grame de ciuperci de acest fel conțin 15 vitamine diferite, minerale și antioxidanți.
Vezi cel mai bun pachet Cuptor electric + Plită Rustic Smartline Bej , află mai multe detalii aici.
„Ciupercile înhibă şi chiar distrug o serie de bacterii prin substanţele antibiotice pe care le secretă. Ele întăresc sistemul imunitar, stimulând activitatea leucocitelor şi cresc rezistenţa organismului la acţiunea bacteriilor şi viruşilor. Proteinele din ciuperci au o compoziţie între cea a cărnii şi cea din restul vegetalelor. În loc de amidon (care se găseşte în vegetale), ciupercile au glicogen, la fel ca şi carnea. În plus, sunt bogate în vitaminele A si D.”, spune nutriţionistul Elena Bodea.
Așadar, o astfel de supă este numai bună pentru momentele în care ne simțim organismul slăbit sau pur și simplu dorim să servim o porție de vitamine.
Dacă v-au mai rămas ciupercuțe, puteți să încercați și rețeta de Ciuperci pane cu mărar sau Ciuperci umplute cu brânză la cuptor. Eu iubesc ciupercile și le folosesc în foarte multe rețete, sunt nelipsite din frigider.
2 porții
Dificultate: redusă
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gătire: 30 de minute
Valori nutriționale pentru o porție | Calorii | Proteine | Carbohidrați | Grăsimi | Grăsimi saturate | Zaharuri | Fibre |
---|---|---|---|---|---|---|---|
200 | 13 g | 14 g | 12 g | 1 g | 0 g | 2 g |
Ingrediente necesare pentru Supa crema de ciuperci:
– 500g ciuperci champignon brune
– 1 ceapă
– 2-3 căței de usturoi
– ½ lămâie
– 15-20 nuci caju
– 2 linguri ulei de măsline
– 1 baghetă sau crutoane
– Sare, piper măcinate
– Chili
– Mărar (câteva fire)
Mod de preparare:
1. Curățăm și spălăm ciupercile. Cu un cuțit, tăiem parte exterioară a codiței ciupercuței (partea care are contact cu solul) , după care le spălăm rapid în apă cu zeamă de lămâie. Le lăsăm la scurs, iar apoi le tăiem pe lung.
2. Am luat o tigaie antiaderentă, eu am folosit Wok-ul de la Tefal, după cum știți, sunt fidelă Tefal. Vă las și vouă link-ul aici, o găsiți la reducere. Revenim. Punem uleiul de măsline, ceapa tocată mărunt și usturoiul. Lăsăm la foc mediu până ceapa capătă o nuanță aurie și adăugăm sare, piper, pudra de chili. Adăugăm ciupercile și le lăsăm cam 10 minute până se înmoaie și își lasă sucul în tigaie. Spre sfârșit adăugăm jumătate de cană de apă și punem capacul pentru încă 5 minute.
3. Între timp, pregătim crutoanele. Tăiem bagheta în felii suficient de groase (cam 2cm), le ungem cu puțin ulei de măsline pe fiecare parte și le rumenim într-o tigaie. Putem pune și puțin mărar proaspăt. Pentru ornat, am rumenit și câteva felii de ciupercuțe doar cu sare și piper într-o tigaie antiaderentă.
4. Când ciupercile sunt gata, le punem în blender împreună cu nucile caju, sare și piper după gust. Se mai poate adăuga apă fiartă sau supă de legume dacă are o consistență prea groasă. Consistența supei creme trebuie să fie cremoasă că doar așa se și numește. Trebuie să curgă, dar să nu fie prea lichidă. Supa cremă nu trebuie să aibă consistența unui piure, dar nici a unui sos. Trebuie să fie undeva la mijloc. O ornăm în farfurii și e gata de servit. Poftă bună!
Dacă nu ești presat/ă de timp, gătește mâncarea la foc mediu sau mic, acoperită cu un capac. Astfel va căpăta o aromă mult mai bună, deoarece ingredientele au nevoie de timp să se bucure unele de altele. Adaptează rețetele după bunul plac, mai adaugă un ingredient, mai renunță la altul, joacă-te cu condimentele, pentru că nimic nu e bătut în cuie. Important e să-ți placă ție, nu să fie ca la carte.
Cu drag, Julienne!
Inspiră-te și din rețeta de: Clătite sărate cu turmeric și baharat
Comentarii
Icca
O rețetă sănătoasă și ușor de preparat ❤️
Doru
Cu siguranță trebuie incercata 😉
Ioli
Foarte bună mi-a ieșit supa crema!