Prajitura rapida cu mere, lamaie si scortisoara

prajitura cu mere

Când a fost ultima dată când ai savurat Prajitura cu mere făcută în casă? Dacă nu ai mai mâncat de mult timp, merită să îți amintești de această aromă. Este desertul perfect atât pentru copii, datorită valorilor nutriționale prietenoase, cât și pentru adulți. Nu cred că am întâlnit vreo persoană care să nu aprecieze această prajitură simplă, gustoasă și sănătoasă.

Ingredientele sunt ușor de procurat și cel mai probabil le aveți deja în casă, iar modul de preparare este foarte simplu. Oricine poate să gătească această rețetă de Prajitura cu mere.

Eu am ales să folosesc mere naturale de grădină. Dacă aveți posibilitatea, vă recomand să folosiți și voi la fel, în locul celor din magazine. Deși nu sunt cele mai arătoase, gustul este întotdeauna superior, iar corpul vostru va lua o pauză de la substanțe chimice. Dacă nu aveți rude la țară, încurajați micii producători locali și procurați mere naturale din piață.

Dacă aveți poftă de altă rețetă dulce și rapidă, vă recomand Clătitele pufoase cu ciocolată și nucă de cocos.

prajitura cu mere in farfurie

8 porții

Dificultate: redusă

Timp de preparare: 20 de minute

Timp de gătire: 45 de minute

Valori nutriționale pentru o felie (prăjitura are 8 felii): Calorii Proteine Carbohidrați Grăsimi Grăsimi saturate Zaharuri Fibre
623 9 g 83 g 29 g 17 g 43 g 3 g

Ingrediente necesare pentru Prajitura rapida cu mere:

– 5 mere naturale mici (aproximativ 2-3 mere mari)

– 4 ouă

– 250g zahăr brun (15 linguri cu vârf)

– 250g unt

– 400g făină (10 linguri cu vârf)

– 150ml lapte (3,5% grăsime)

– Zeama de la jumătate de lămâie

– Un pliculeț de praf de copt

– O linguriță de scorțișoară

Mod de preparare:

1. Topim untul într-o crăticioară la foc mic. După ce s-a topit complet, îl luăm de pe foc și îl lăsăm să ajungă la temperatura camerei.

2. Spargem ouăle într-un bol și le batem puțin cât să se amestece gălbenușul cu albușul.

oua pentru prajitura cu mere

3. Adăugăm zahărul peste ou și amestecăm puțin până când se omogenizează. Nu este nevoie să amestecăm până se topește zahărul.

adaugare zahar pentru altua

4. Turnăm treptat untul topit (și răcit) peste compoziția de ou cu zahăr și amestecăm continuu până se omogenizează. Adăugăm și zeama de lămâie.

adaugare unt topit

5. Într-un bol separat amestecăm făina cu praful de copt. Adăugăm treptat câte o lingură de făină în compoziția lichidă și amestecăm bine după fiecare lingură adăugată. La final, adăugăm și lingurița de scorțișoară.

 

adaugare faina

6. Adăugăm laptele și omogenizăm. Consistența pe care o urmărim este asemănătoare unei creme mai groase. Luăm o tavă înaltă și o tapetăm cu hârtie de copt.

aluat pentru prajitura cu mere

Acum că am terminat de amestecat ingredientele, putem tăia merele. Este bine să nu le tăiați de la început, deoarece se vor oxida și vor prinde o culoare maronie. O altă variantă este ca după ce le tăiați să le stropiți cu puțină zeamă de lămâie. Astfel vor rămâne proaspete și nu se vor oxida atât de ușor.

7. Dacă aveți mere din comerț, decojiți-le întâi. Eu am ales să păstrez coaja pentru că am folosit mere naturale, însă pentru cele din comerț este recomandat să dăm coaja jos. Tăiați mărul în jumătate și scoateți cotorul, apoi tăiați jumătățile în feliuțe subțiri.

8. Adăugați merele în compoziția lichidă și incorporați-le ușor, asigurându-vă că nu le zdrobiți. Turnați apoi compoziția cu grijă în tavă.

9. Se dă tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 45 de minute. Dacă după cele 45 de minute scurse, prăjitura încă nu este coaptă în mijloc (nu trece testul scobitorii), se mai lasă încă 15 minute la 150 de grade.

prajitura cu mere in cuptor
prajitura cu mere pe blat

Poftă bună!

Comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *