Pizza de casa cu prosciutto – Aluat de pizza

reteta pizza de casa in tava

Știm cu toții acel moment când am da orice pentru o pizza bună pentru noi si familia noastră, iar în loc să o facem acasă, alegem să dăm comandă pentru că este mult mai simplu.

Pentru cei dintre voi care vă regăsiți, am soluția perfectă. Reteta de pizza de casa foarte simplă și rapidă, dar nu în ultimul rând, delicioasă și potrivită pentru toate gusturile. Blatul crocant la exterior si pufos în interior este cu siguranță ceea ce vă doriți !

Valori nutriționale pentru o felie (o pizza are 6 felii): Calorii Proteine Carbohidrați Grăsimi Grăsimi saturate Zaharuri Fibre
250 11 g 34 g 7 g 4 g 2 g 1 g

Cantitațile sunt pentru două pizza.

Ingredientele necesare pentru reteta de pizza de casa :

Ingrediente pentru blat:

– 500g făină

– 25g drojdie

– 300ml apă călduță

– 1 linguriță de sare

– 2 linguri de ulei de măsline

Ingredientele pentru sos și topping:

– 300 ml suc de rosii / conservă de roșii întregi

– 1-2 căței de usturoi

– Busuioc, oregano, chilli, sare, piper

– 200g Prosciutto Crudo

– 200g brânză Gouda

– 100g brânză Mozzarella

– 70g brânză Gorgonzola

Mod de preparare pizza de casă:

1. Aluatul : Într-un bol încăpător pune făina cernută, lingurița de sare si amestecă puțin făina, ca în momentul în care pui drojdia, să nu se întâlnească pe cât posibil. Încălzește puțin apa cât să fie călduță și dizolvă drojdia în ea. Pune-o peste făină și frământă aluatul, iar când se leagă cât de cât adaugă și uleiul de măsline. Frământă-l pentru 10-15 min până când devine pufos. Când îl apeși cu degetul, acesta trebuie să își revină la forma inițială. Aluatul trebuie lăsat la crescut cam 2 ore la loc călduros și acoperit cu un prosopel curat.

2. Sosul : Pentru sosul de pizza vom pune sucul de roșii într-un castronel și vom adăuga usturoiul tocat mărunt ( sau îl puteți da pe răzătoare pentru a ieși toată aroma mai bine din el) busuiocul, oregano, chilli, sare și piper măcinate.

3. Ne întoarcem la aluat. După ce au trecut cele două ore, luăm aluatul crescut­­­ și-l împărțim în două bucăți egale ( mie mi-au ieșit 2 pizza de 25-30cm din această cantitate de aluat, deoarece mi-am dorit-o mai pufoasă ). Ungem tava cu puțin ulei de măsline și întindem aluatul direct în tavă, după care distribuim câteva linguri de sos pe toată suprafața blatului. Punem mozzarella tăiată felii, apoi răzuim brânza, fie o punem feliuțe ca în poza de mai jos, iar la final rupem cu mâna bucăți de prosciutto și le distribuim pe întreaga suprafață.

4. O dăm la cuptor pentru aproximativ 15 minute la 180 de grade pe raftul din mijloc. Poftă bună!

Cu drag, Julienne!

Comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *