Paste vegane cu sos de mazare si seminte

Paste vegane cu mazare si seminte

Dacă sunteți vegani sau vegetarieni și încă nu ați încercat să combinați pastele cu semințele, e momentul să o faceți. Azi am ales să vă arăt rețeta mea de Paste vegane cu sos de mazare si seminte. Combinația e suuper delicioasă și sănătoasă, iar prima dată am încercat-o la un street food din Cluj. Inițial mi s-a părut puțin ciudățică, iar acum îmi refac stocul de semințe săptămânal. Să nu mai zic că principalul motiv pentru care sunt vegetariană, e că în felul acesta, în fiecare zi mai descopăr o combinație super interesantă și mă pot juca cum vreau cu ingredientele. Ultimul preparat care m-a dat pe spate a fost ciocolata de casă din năut, o să vă scriu rețeta cât de curând.

Vezi și rețeta Silviei de la Gânduri la foc iute de Paste cu sos pesto şi dovlecel, te asigur că e incredibil de bună! Click aici.

Pentru această rețetă v-am lăsat 2 variante de preparare, la punctul 4. Una pregătită ca la carte, iar cealaltă, super rapidă, cu mai puține vase de spălat. Deja sună bine, nu? Recunosc că deseori o aleg și eu pe cea din urmă, pentru că rezultatul nu e cu mult diferit și mă gândesc eu, că e mai sănătoasă.

Paste vegane mazare

Dificultate: Ușor

Timp de preparare: 15 minute

Timp de gătire: 15 minute

2 porții

Valori nutriționale pentru o poție: Calorii Proteine Carbohidrați Grăsimi Grăsimi saturate Zaharuri Fibre
477  24 g 80 g 8 g 1 g 7 10 g

Ingrediente :

– 170g Spaghetti Barilla

– 150g spanac congelat

– 200g mazăre congelată

– 70g tofu

– 2 căței de usturoi

– Semințe de in

– Semințe de floarea soarelui

– Arahide prăjite sărate

– Sare, piper măcinate

Vezi cel mai bun pachet Cuptor electric + Plită Rustic Smartline Bej , află mai multe detalii aici.

Mod de preparare paste vegane:

1. În primă fază, punem apă la fiert în două cratițe; una pentru spaghetti și una pentru bunătățile verzi, în ambele adăugând câte o linguriță – două de sare, în funcție de câtă apă e. Când apa clocotește, adăugăm pastele și le pregătim așa cum scrie pe cutie. Când le scurgem, avem grijă să păstrăm puțină apă, vom avea nevoie de ea mai târziu.

 2. Procedăm la fel și cu legumele, însă pe acestea le lăsăm doar 3-5 minute, după care le dăm printr-un jet de apă rece.

3. Mixăm spanacul și mazărea într-un blender (eu am mai păstrat câteva bobițe neblenduite pentru plating) .

4. Într-o tigaie, punem o lingură de ulei de măsline și călim usturoiul la foc mediu-mic. Îmi place să adaug sarea și piperul chiar în acest moment, mirosul va fi incredibil. Adăugăm piureul verde și câteva linguri de apă de la paste, condimentăm după bunul plac și punem pastele. Le lăsăm 2 minute să se întrepătrundă toate aromele și așezăm bunătatea în farfurie.

( Varianta muuult mai rapidă ar fi să omiteți pasul 4, să aruncați spanacul, mazărea și 1 cățel de usturoi în blender cu puțintică apă de la paste, condimente, le mixați bine bine și le turnați în farfurie peste paste. Tadaam, gata masa! )

5. Punem câteva cubulețe de tofu deasupra ( știu, eu am uitat să le pun ) , semințele, arahidele și puțină dragoste. Poftă bună!

Paste vegane cu sos verde

Cu drag, Julienne!

Inspiră-te și din rețeta de: Ceai Masala, Ceai Rooibos și Ceai Vis de Vară

Comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *