Paste vegane cu sos de caju

Descoperă secretele celei mai cremoase rețete de Paste vegane cu sos de caju.

Combinatia broccoli – sos alb e geniala, se combină perfect.

Cu greu îți dai seama că nu guști din clasicul sos alb preparat din lactate. E mult mai cremos și puțin mai dulceag. Partea bună, e că e imposibil să ți se taie. Dulceața dată de caju poate fi balansată foarte bine cu piper proaspăt măcinat. E cel mai cremos sos de paste pe care l-am gustat și am avut ocazia să încerc suficiente.

Pastele cu sos alb sunt de departe preferatele mele când vine vorba de paste. Încă nu mă pot hotarî dacă sunt sau nu mai cremoase decât cele cu sos de gorgonzola. Dacă ar fi să mai adaug ceva, aș spune că ar fi mers niste marar proaspat. Să vedem împreună de ce avem nevoie pentru rețeta de Paste vegane cu sos de caju.

Ingrediente pentru 2 porții de Paste vegane cu sos de caju:
  • 150 g paste Barilla sau Dececo
  • 100 g caju
  • 8 ciuperci gălbiori ( sau orice alte ciuperci )
  • 4-5 buchețele de broccoli
  • 1 ceapă mică
  • 1 cățel de usturoi
  • 70 ml lapte vegetal (soia/ ovăz/ migdale)
  • Semințe de in
  • 1 fir de ceapă verde
  • Apă de la paste
  • Sare, piper, busuioc, oregano
Cum se pregătesc:

1. Pentru început, ne vom ocupa de nucile de caju. Au nevoie de hidratare, așa că e indicat să le lăsăm la înmuiat timp de 2 ore. Dacă timpul nu ne perimite, măcar 30 de minute.

2. Se pun pastele la fiert în apă cu sare, conform timpului indicat pe ambalaj.

3. Cănd pastele sunt gata, în aceeași apă, se fierb și buchețelele de broccoli. Cănd apa clocotește, se pun buchețelele spălate, și se lasă pentru 2-3 minute (vor rămâne al dente). Cănd este gata, se scurge apa într-o căniță (vom avea nevoie de ea pentru sos). Se pun sub jetul de apă rece pentru a opri gătirea.

3. Se pune la călit ceapa, împreună cu uleiul și se lasă pentru 2-3 minute la foc mediu.

4. După ce s-au hidratat nucile, se scurg de apă, se pun în blender împreună cu laptele, o lingură de ulei, cățelul de usturoi, sare, piper, busuioc, oregano și un praf de chili. Se blenduiește sosul până rămâne fin și ușor gros.

5. Se adaugă sosul de caju peste ceapă, împreună cu gălbiorii tocați mărunt, iar cu ajutorul apei în care am fiert pastele, se lungește până ajunge la cremozitatea dorită. Eu am adăugat cam un sfert-jumătate de căniță de apă. Gustăm și potrivim de sare și piper.

6. Se adaugă broccoliul, împreună cu pastele în sos și se lăsă pentru 2 minute, până se întrepătrund toate aromele.

7. Se servesc cu ceapă verde, semințe de in și putină dragoste deasupra. Poftă bună!

paste cu sos caju

Cu drag, Julienne!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *