Paste cu ciuperci si sos de gorgonzola

paste cu ciuperci si gorgonzola in farfurie

Rețeta de paste cu ciuperci și sos de gorgonzola este felul culinar perfect cu care îți poți impresiona musafirii și familia. Gustul rafinat de gorgonzola le oferă o aromă aparte pastelor, însă nu este preferat chiar de toată lumea. Sosul cremos, se îmbină perfect cu ciupercile și mărarul proaspăt. Dacă sunteți fan brânzeturi, nu are cum să nu vă placă gorgonzola. Așadar, fie că încercați acest fel de paste pentru prima dată, fie că aveți deja o anumită afinitate pentru acest tip de brânză, următoarea rețetă este pentru toată lumea și merită gătită măcar o dată în viață.

2 porții

Timp de preparare: 30min

Valori nutriționale pentru o porție: Calorii Proteine Carbohidrați Grăsimi Grăsimi saturate Zaharuri Fibre
767 31 g 67 g 44 g 24 g 3 g 3 g

Ingredientele pentru paste cu ciuperci și sos de gorgonzola:

– 170g Spaghetti Barilla ( eu am folosit Linguine Barilla, însă merge la fel de bine și cu spaghete )

– 100g gorgonzola

– 100g cremă de brânză

– 75ml lapte

– 4 ciuperci mai mărișoare

– 1 cățel de usturoi

– 20g unt + 2 linguri ulei de măsline

– Mărar, sare, piper, nucșoară(facultativ)

ingrediente pentru paste cu ciuperci si gorgonzola

Mod de preparare:

1. Pune apă într-o oală mare, suficientă cât să aibă pastele loc pentru a fierbe, aproximativ 2l de apă. Foarte important, adaugă aproximativ 2 lingurițe de sare în apă, astfel pastele vor fi mai aromate. Lasă pastele conform timpului indicat pe cutie, însă gustă din când în când ca să rămână al dente. Mare atenție, pune-le în apă doar când a început să clocotească.

2. Pentru sos, topim untul și uleiul de măsline într-o tigaie, peste care adăugăm usturoiul tocat mărunt, și-l călim la foc mic-mediu până iese toată aroma din el și parfumează combinația de unt și ulei.

3. Călește ciupercile cam 2 minute, apoi adaugă crema de brânză, gorgonzola, laptele și mărarul. Condimentează după bunul plac cu sare și piper măcinate și lasă la foc mic până se omogenizează și devine un sos savuros, nici prea subțire, nici pre gros.

sos de paste cu ciuperci si gorgonzola

4. De la paste păstrează cam o căniță de apă, din care poți adăuga în sos în cazul în care observi că e prea gros. Pui pastele în sos, dai la foc mic aproximativ 2-3 minute, până se îmbină toate aromele sosului și devin niște paste delicioase.

Poftă bună și spor la bucătărit!

paste-cu-ciuperci-si-gorgonzola-in-tigaie
paste-cu-ciuperci-si-gorgonzola-in-farfurie-2.j

Cu drag, Julienne!

Comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *