7 sfaturi pentru ingrijirea parului iarna

ingrijirea parului

Temperaturile scăzute din timpul iernii ne afectează părul mai mult decât am putea crede. Vântul, umiditatea, în combinație cu gerul de afară, ne sensibilizează firul de păr lăsându-l aspru și lipsit de strălucire iar ingrijirea parului este îngreunată . Pe măsură ce înaintăm în vârstă, părul devine din ce în ce mai pretențios și are nevoie de tot mai multă atenție din partea noastră. În special părul blond sau cel care a trecut prin mai multe etape de transformare ( decolorare, șuvițare, vopsire ) are nevoie de multă grijă și hidratare pentru a fi strălucitor și sănătos.

Iată 7 sfaturi pentru ingrijirea parului iarna care te vor ajuta să depășești această perioadă cu un păr sănătos și plin de viață.

1) Ferește-l de frig

În anotimpul rece, părul nostru are mult de suferit. Schimbările de temperatură, stăm la temperaturi scăzute afară, intrăm de la cald la frig și invers, dar și umiditatea din aer și vântul ne afectează podoaba capilară. Cel mai bine îl putem proteja purtând o căciulă, pălărie, eșarfă, bască sau orice îl va face să stea la căldură pentru a evita contactul direct cu mediul exterior. Important este să le evităm pe cele din materiale sintetice, deoarece pot fi agresive cu firul de păr.

2) Investește într-un șampon de calitate

S-a schimbat anotimpul, s-au schimbat și nevoile părului tău. Evită șampoanele cu sulfați, deoarece agresează cel mai mult părul. Șampoanele cu suflați sunt cele care fac spumă multă și dau impresia că ar curăța mai bine și ar fi mai bune, însă este exact invers. Cel mai indicat ar fi să alegi un șampon de calitate, poate chiar unul profesional. Pe moment poate nu vei vedea rezultatele, însă în timp vei face singură diferența. Alege unul pentru curățare în profunzime.

3) Ingrijirea parului cu masca de par

Nu doar firul de păr, ci și pielea capului are de suferit în această perioadă. Ingijirea scalpului este cel putin la fel de importanta ca ingrijirea parului.

Schimbările de temperatură provoacă o deshidratare mai puternică. Dereglarea florei prezente la nivelul pielii capului duce la apariția unui proces de descuamare a scalpului. Pentru a preveni această problemă, aplică o dată pe săptămână o mască de păr făcută în casă, și las-o să acționeze pentru 30min.

Poți realiza o mască făcută din ulei de măsline, ulei de cocos și zeama de la jumătate de lămâie. Aplică masca la nivelul scalpului și masează întreaga lungimea a părului. Înfășoară părul într-o cască de duș, iar apoi într-un prosop. Procesul va ajuta scalpul să rămână hidratat, iar părul să își recapete strălucirea.

4) Tunde din vârfuri

ingrijirea-parului-tunsVârfurile sunt cele care se deteriorează cel mai repede, fiind partea cea mai puțin hidratată și care are tendința cea mai mare de a fi casantă și a se rupe – a se despica.

Este important ca măcar o dată la două luni să trecem pragul unui salon pentru a ne tunde din vârfuri. Astfel părul va rămâne sănătos și plin de viață.

5) Scade temperatura uscătorului de păr

În cazul în care alegem să ne uscăm părul cu uscătorul de păr, procesul trebuie finalizat în întregime pentru ca in timp, firul să nu se sensibilizeze și să se deterioreze. 

Este recomandat să folosim o treaptă medie a temperaturii foehnului. Pe finalul procesului de uscare putem scădea temperatura pentru a răci în toatalitate firul de păr.

Este important să respectăm o distanță de 25-30 cm a uscătorului față de păr pentru a evita arderea.

6) Evită dușurile cu apă fierbinte

ingrijirea parului la dusApa cu care ne spălăm părul nu trebuie să fie nicidecum fierbinte, ci mai degrabă călduță spre caldă. Apa fierbinte deshidratează scalpul, îl usucă, iar în timp are loc o regenerare accentuată a pielii capului – mătreață.

7) Usucă complet părul

Lipsa uscării complete a părului duce la electrizare. Pe lângă intrarea în contact cu tot felul de materiale ce-l electrizează, uscarea incompletă duce la electrizare și sensibilizarea firului de păr.

Indicat ar să folosesti un serum de păr pentru a potoli electrizarea și pentru a ajuta părul să creeze o barieră între umiditatea din interiorul firului și umiditatea mediului exterior.

Folosirea unui lifting conditioner menține părul hidratat, iar la finalul zilei vei avea un păr mai puțin electrizat.

One Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *