Ciuperci umplute cu brânză la cuptor

Rețeta de Ciuperci umplute cu brânză la cuptor pot fi servite fie ca aperitiv, fie ca garnitură. Sunt simplu de preparat, nu necesită foarte mult efort și pot fi umplute cu orice brânză ne place.
Ciupercile au nenumărate beneficii, așa că vă voi face un scurt rezumat din ce m-am documentat despre ele și sper le veți adăuga în meniul zilnic. Ciupercile sunt deseori întâlnite în curele de slăbire datorită faptului că au în compoziție peste 80% apă, sunt bogate în fibre, așadar oferă sațietate fără un aport caloric crescut. Conțin vitamine, minerale, B2, B3, B6, acid folic, minerale esențiale precum potasiu, magneziu, sodiu, cupru, fier și fosfor. Prin urmare, întăresc sistemul imunitar, scad riscul de cancer la sân, dar și de prostată. Conținutul mare de zinc elimină starea de anxietate, oboseală și stres, dar și sentimentul neplăcut de epuizare fizică și intelectuală.

2 porții
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gătire: 25 de minute
Valori nutriționale pentru o ciupercă umplută: | Calorii | Proteine | Carbohidrați | Grăsimi | Grăsimi saturate | Zaharuri | Fibre |
---|---|---|---|---|---|---|---|
69 | 7 g | 2 g | 5 g | 3 g | 1 g | 1 g |
Ingrediente pentru rețeta de Ciuperci umplute cu branza la cuptor:
– 10 ciuperci ( cu pălăria medie, cât să încapă suficientă brânză )
– 100g Mozzarella
– 100g Gouda
– Mărar
– Ceapă verde
– 1 linguriță zeamă de lămâie
– Sare, piper măcinate
Mod de preparare:
1. Pentru început, curățăm ciupercile de piciorușe. Punem apă rece într-un bol și zeama de lămâie, le curățăm bine de pietricele și pământ. Lămâia le va ajuta să nu prindă o culoare maronie în timpul gătirii.
2. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se pun cu pălăria în jos și se dau la cuptor la 200 grade pentru 10 min. În acest timp, va ieși tot surplusul de apă din ele.

3. După ce se scurge timpul, le scoatem și schimbăm foaia de copt din tavă. Presărăm puțină sare și piper în pălării, umplem ciupercile cu un cubuleț generos de mozzarella, deasupra răzuim brânză gouda, iar peste punem puțin mărar tocat și puțină ceapă verde.

4. Se dau la cuptor pentru 15 minute la 180 de grade, iar pe final putem muta tava pe raftul de sus pentru a se rumeni frumos brânza, fie putem seta cuptorul să încălzească doar în partea de sus. Poftă bună!

Dacă nu ești presat/ă de timp, gătește mâncarea la foc mediu sau mic, acoperită cu un capac. Astfel va căpăta o aromă mult mai bună, deoarece ingredientele au nevoie de timp să se bucure unele de altele. Adaptează rețetele după bunul plac, mai adaugă un ingredient, mai renunță la altul, joacă-te cu condimentele, pentru că nimic nu e bătut în cuie. Important e să-ți placă ție, nu să fie ca la carte.
Cu drag, Julienne!
One Comment
Doru
Sigur sunt bune!