Chifele din mazare – Vegan

chiftele din mazare vegane

Descopera cea mai buna reteta de chiftele din mazare la cuptor. Mod de preparare si ingrediente. Delicios si rapid.

Deseori am nevoie de o rețetă care să mă salveze, iar aceasta e cea la care apelez. Nu necesită mult timp de preparare și sunt delicioase. Faci repede biluțele și cât timp mai pregătești altceva, ele stau cuminți la cuptor și se rumenesc. Se potrivesc foarte bine pe un platou cu aperitive colorate, dar și lângă cartofi, piure sau orez.

chiftele vegane
Ingrediente pentru chiftele din mazare:
  • 500g mazăre congelată
  • 1 ceapă
  • 4 căței de usturoi
  • 2 lingurițe drojdie inactivă
  • 1 linguriță de boia dulce
  • 1 linguriță de de mărar
  • 1 linguriță de chimen
  • Sare, piper
  • susan
Cum se pregătesc:
  1. Se fierbe mazărea în apă cu sare pentru 10 minute. Din când în când, gustăm câte un bob ca să vedem dacă e fiartă suficient sau dacă mai are nevoie de timp să fie gata. După ce e gata, o lăsăm la scurs într-o strecurătoare.
  2. Pisăm mazărea cu un zdrobitor de cartofi sau o blenduim dacă ne dorim o pastă mai fină. Eu am ales prima variantă.
  3. Tocăm ceapa și usturoiul cât mai fin posibil și le omogenizăm în pasta de mazăre. Adăugăm drojdia inactivă și condimentăm cu sare, piper, boia de ardei, mărar și chimen, după care lăsăm compoziția la frigider pentru 10-15 minute.
  4. E momentul să pornim cuptorul pentru a avea timp să se încingă cât dăm formă chifteluțelor. Îl setăm la 175 de grade.
  5. Tapetăm o tavă cu foaie de copt și facem din aluatul de mazăre biluțe în palme cu ajutorul unei lingurițe, pe care le asezăm în tavă, le turtim puțin cu podul palmei și presărăm susan.
  6. Se dau la cuptor la 175 de grade pentru 30-40 de minute , iar la jumătatea timpului le întoarcem pe partea cealaltă pentru a se coace uniform. Poftă bună!

Cu drag, Julienne!

One Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *