Cel mai bun blender

blender

Cel mai bun blender. Cum să îl alegi și care sunt opțiunile.

Deși cel mai bun blender se presupune că este un instrument super-versatil, care pote fi folosit pentru a face piureuri de legume, supe creme, sau toca ingredientele pentru salsa, majoritatea oamenilor folosesc blenderul pentru o singură sarcină: prepararea smoothie-urilor.

Dacă doriți un blender pentru prepararea smoothie-urilor și a băuturilor simple, puteți alege un blender personal, deoarece are dimensiuni mai mici și sunt mai accesibile ca preț. Dacă aveți nevoie ca blenderul dumneavoastră să poată îndeplini mai multe funcții puteți opta pentru un blender vertical cu mai multe accesorii. Iar dacă vă doriți un motor cu mai multă putere, multe opțiuni și un recipient cu o capacitate mare, puteți alege un blender convențional. În general, pentru blenderele pentru zdrobirea gheții sunt cele de dimensiuni mari. Pentru funcția de tocat / măcinat, veți avea nevoie de unul cu lamă de tocat și funcții de prelucrare. Dezavantajele acestor din urmă ar fi prețul mai ridicat și dimensiunea.

Un blender convențional va fi potrivit pentru majoritatea sarcinilor de omogenizare, făcut piureuri, agitare și amestecare, cum ar fi prepararea mâncării pentru bebeluși sau pregătirea supelor cremă.

Cum să alegi cel mai bun blender:

1. Spațiul de lucru

Blenderele convenționale sunt mai voluminoase în comparație cu cele personale sau cu cele verticale. Ele oferă putere și o capacitate mai mare a cănii, dar s-ar putea să nu se potrivească dimensiunii raftului de sus din bucătăria dumneavoastră. Asttfel, poate ar fi mai bine să îi găsiți loc pe blatul bucătărie.

Blenderele personale nu ocupă atât de mult spațiu, deoarece sunt mai puțin înalte, de obicei având între 30 și 60cm. Blenderele verticale deși vin la pachet cu mai multe ustensile, ele pot fi păstrate într-un sertar când nu sunt folosite.

2. Puterea

Blenderele cu cele mai puternice motoare sunt cele mai rapizi și produc cel mai bun rezultat. De obicei, sunt realizate în așa fel încât să poată face față mai bine alimentelor dificile, față de omologii lor cu o putere mai mică. Totuși, acest lucru tinde să le facă mai mari și mai scumpe.

Blenderele cu motoare de mare putere încep de la 1500 W și pot ajunge până la 3-4 cai putere. Pot transforma gheața în zăpadă, omogeniza nucile în smoothie-uri, fie pot măcina boabele transformându-le în făină. Este posibil ca aceste blendere să încălzească alimentele pe care le amestecă prin frecarea lamelor. Asta înseamnă că puteți prepara supe cremă direct în blender.

Blenderele cu motoare mai puțin puternice, în jur de 600W, nu sunt recomandate pentru spargerea gheții, ori măcinarea alimentelor. Pe de altă parte, ele pot omogeniza băuturi simple fără probleme.

3. Viteza

Blenderele convenționale și cele verticale au multiple trepte de viteză, deoarece sunt concepute pentru a ajuta ocazional și la gătit. Blenderele personale au o singură viteză și opțiunea de a impulsiona sau de a funcționa continuu.

Unele modele sunt prevăzute cu setări suplimentare, combinații de viteze și timpi specifici. Acestea sunt concepute pentru sarcini, cum ar fi zdrobirea gheții, blenduirea supei sau realizarea unei singure porții de smoothie.

4. Curățarea

Blenderele cu design convențional (cu motorul ca bază și un recipient) se pot curăța rapid și eficient. Se toarnă puțină apă și detergent de vase în recipient, iar mai apoi se pornește blenderul la viteză mare. Procesul va curăța lama și interiorul recipientului fără probleme.

Pentru blenderele personale sau acelea la care designul nu le permite auto-curățarea, piesele care intră în contact cu alimentele sunt în mod normal sigure pentru mașinile de spălat vase. În mod alternativ, se pot spăla cu mâna, însă cu mare atenție la lame.

Ceea ce e de notat, e că partea electronică a blenderului (unde se află motorul) , nu poate intra în mașina de spălat vase sau să fie cufundată complet în apă. Se poate curăța fie folosind o soluție specială, fie cu o cârpă umezită.

5. Plastic sau sticlă?

Vasul blenderului este făcut de obicei din plastic sau sticlă.

Sticla, în general, este mai ieftină și decentă dacă ne referim la calitate. Este sigură pentru masina de spălat vase și ușor compatibilă atât cu alimentele reci, cât și cu cele calde. Sticla subțire și de calitate slabă se poate spulbera ușor, ceea ce le face destul de riscante, în timp ce sticla groasă poate fi relativ grea.

Mulți producători aleg în schimb să opteze pentru materiale plastice de înaltă calitate, pentru că sunt mai ușoare, mai sigure și mai durabile. Cu toate acestea, pot fi mai scumpe, iar unele pot fi pretențioase cu mașina de spălat vase.

Top produse

Blender Bosch MSM67120R ErgoMixx

blender bosch

Blender Tefal HB877D38 InfinyForce

blender tefal

Blender Albatros FITNESS MIX

blender albatros

Heinner Blender HBL-1500BK

Philips Viva Collection HR3553/00

Citește și : Cea mai buna plita cu inductie pentru fiecare buget

plita cu inductie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *