Cea mai buna tigaie grill. Cum sa o alegi si care sunt optiunile

Dezbaterea despre cea mai buna tigaie grill este adesea contradictorie și plină de păreri subiective. Fiecare om apreciază acest subiect în felul lui propriu și după nevoile lui personale. Din această cauză, poate fi greu să iei o decizie de achiziție pe baza acestor opinii. Am scris acest articol pentru a reunii toate aceste opinii și pentru a te ajuta să iei o decizie, în primul rând, pe baza nevoilor tale iar apoi pe baza calității produsului și a opiniilor celorlalți clienți.

Care sunt avantajele la o tigaie grill?

Dacă ești încă sceptic în decizia de a achiziționa o tigaie grill, în următoarele rânduri îți prezint cele mai importante beneficii ale acesteia.regis stone

Striațiile sunt, în mod evident, punctul forte al acestor modele de tigăi. Spun asta pentru că striațiile au câteva avantaje, atât din punct de vedere al gustului, cât și din punct de vedere al aspectului. Unul dintre aceste avantaje ar fi faptul că grăsimile și sucrurile din alimente se pot scurge printre striații. Nu numai că preparatul gătit este mai sănătos, dar poți colecta apoi sucul cu ușurință pentru sosuri.

Din punct de vedere estetic, un alt avantaj al tigăilor grill îl reprezintă dungile de grătar lăsate pe alimente. Ni se pare că o friptură are gust mai bun dacă vedem acele urme crocante și sănătoase de grătar iar când o avem în farfurie ne imaginăm că abia am luat-o de pe grătarul cu cărbuni din curte.

Spre deosebire de o tigaie normală, o tigaie grill îți poate oferii preparate mult mai sănătoase. De exemplu când vrei să frigi o friptură într-o tigaie normală, toată grăsimea și sucurile vor rămâne în tigaie, iar friptura va ieși mai mult prăjită. Într-o tigaie grill, sucurile se vor scurge iar friptura se va frige într-un mod sănătos.

Ce trebuie să ai în minte pentru a alege cea mai buna tigaie grill

Cu toții știm cât de important este să ai o tigaie de calitate atunci când vrei să gătești un preparat sănătos și gustos. Poți avea cel mai mare talent la gătit sau poți fii chiar bucătar de renume, dar dacă folosești o tigaie de care se prinde orice, preparatul tău v-a lăsa de dorit. Când vine vorba de o tigaie grill de calitate, trebuie să avem în minte câteva caracteristici de bază.

În primul rând, o tigaie grill trebuie să aibe o suprafață antiaderentă bună. Nimeni nu vrea să gătească într-o tigaie de care se prinde orice aliment. Acest lucru este foarte important, deoarece preparatul tău va rămâne întreg și nu se vor lipi bucăți de carne/legume de tigaie, având riscul de a se arde și de a altera întreg preparatul. De asemenea, nu îți vei bate capul prea mult pentru curățarea tigăii. Uneori, la tigăile cu un strat antiaderent foarte bun, este nevoie doar de un șervețel pentru a le curăța.

Materialul este foarte important

Materialul este, de asemenea, un factor foarte important. Fonta este, de obicei, cea mai bună alegere datorită proprietății sale de a reține și distribui căldura uniform în fiecare colț al tigăii. griddle aluminiuUn dezavantaj ar fi faptul că sunt mai grele și se încălzesc mai greu. Dacă optezi pentru aluminiu, trebuie să ții minte că temperatura nu este distribuită egal, asemenea fontei, în schimb, se încălzește mai repede.

Pentru a alege cea mai bună tigaie grill pentru tine, trebuie să fii atent și la suprafața de gătire. Fonta este tratată cu email, fiind o opțiune foarte bună pentru un gătit comod și o curățare ușoară, iar aluminuiul poate veni atât neacoperit, cât și acoperit cu o suprafață antiaderenta. Ultima opțiune este cea mai simplă, pentru că se curată ușor și nu este nevoie de mult timp investit în mentenanță, dar urmele de grătar nu vor fi atât de pronunțate ca la aluminiul neacoperit. De tine depinde să decizi care dintre acestea sunt proprietățile cele mai importante la o tigaie grill.

Concluzia trasă pentru cea mai buna tigaie grill

Având în vedere atât avantajele și dezavantajele menționate mai sus cât și opiniile prietenilor/familiei și ale oamenilor de pe internet, am reușit să vă fac o listă cu 4 dintre cele mai bune tigăi grill. Ordinea este aleatorie pentru a nu va influența decizia de achiziție. Pe baza celor spuse mai sus, va puteți face singuri o părere despre ce tigaie se mulează cel mai bine pe nevoile voastre.

1. Regis Stone Copper Griddle Pan

cum-sa-alegi-cea-mai-buna-tigaie-grill-regis-stoneTigaia are diametrul de 28cm cu o bază solidă din oțel inoxidabil care asigură distribuirea uniformă a căldurii și gătirea de fripturi suculente și legume, într-un stil sănătos.

Carcasa este din aluminiu forjat împreună cu un strat antiaderent triplu, pentru protecție la temperaturile ridicate. Învelișul exterior este alcătuit din particule de piatră și cupru, pentru gătirea fără ulei excluzând astfel posibilitatea lipirii. Datorită particulelor de piatră și cupru tigaia se încălzește rapid și își menține temperatura constanța pe tot parcursul gătirii.

Mânerul va rămâne rece pe toată durata gatirii, datorită învelișului exterior termorezistent. Tigaia Regis Stone Copper Griddle Pan poate fi folosită pe plită cu gaz, cu inducție electrică sau cu inducție ceramică. Curățatul nu este o probemă datorită învelișului de înalta calitate. Se poate curăța și cu un șervețel.

2. Tigaie grill din fonta cu maner din lemn Maysternya

cum-sa-alegi-cea-mai-buna-tigaie-grill-fontaTigaia are diametrul de 28cm și o înălțime de 4cm. Greutatea este de 3kg și este dotată cu un mâner de lemn pentru a evita încălzirea.

Materialul din care este confecționată tigaia este fontă tratată cu ulei vegetal. Datorită materialului, tigaia oferă o încălzire uniformă și pătrunde carnea lăsând, în același timp, urme delicioase de grătar.

Înainte de utilizare, această tigaie trebuie spălată cu detergent, uscată, iar apoi unsă cu grăsime și încălzită. Acest proces elimină riscul coroziunii și mărește durabilitatea tigăii.

Poate fi folosita pe aragaz, plite electrice  și cu inducție electrică, dar și în cuptor.

 

 

3. Tigaie Grill Aluminiu, Invelis marmura

cum-sa-alegi-cea-mai-buna-tigaie-grill-aluminiuTigaia are diametrul de 28cm și o greutate de 1.029 kg, fiind foarte ușor de manevrat. Materialul din care este confecționată tigaia este aluminiu, dotat cu 7 straturi pentru a oferii un preparat gătit perfect și rezitență pe termen lung.

Învelișul interior este din granit non-aderent și asigură o gătire excepțională și fără chin la curățare. Alimentele nu se prind de fundul tigăii, iar învelișul va rezista pentru mult timp dacă tigaia este folosită corespunzător.

Tigaia vine dotată cu un capac de sticlă termorezistentă, pentru preparatele care tind să facă mizerie sau pentru coacerea lentă. Poate fi folosită atât la aragaz, cât și la plită electrică sau cu inducție.

4. Tigaie Grill cu interior din Granit si Capac Sticlă Zillinger

cea-mai-buna-tigaie-grill-zilingerAceastă tigaie are dimensiunea standard de 28cm și vine dotată cu un capac de sticlă transparent și termorezistent de la Zillinger.

Este confecționat din aluminiu presat cu un înveliș termorezistent de marmură care oferă o anitaderenta foarte bună, astfel alimentele nu se lipesc de aceasta. Această tigaie dispune de două orificii laterale pentru scurgerea sucurilor, iar mânerul este confecționat dintr-un material plăcut la atingere și aderent pentru o manevrare cât mai ușoară și sigură.

Consumul pentru încălzire este redus datorită materialului. Mânerul este, de asemenea, detașabil, pentru o depozitare mai eficientă. Se poate folosi pe aragaz și plită electrică sau cu inducție.

 

 

Vezi și : Cea mai buna plita cu inductie pentru fiecare buget

plita cu inductie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *