Cea mai buna plita cu inductie pentru fiecare buget

plita cu inductie

Cea mai buna plita cu inductie. Cum sa o alegi si care sunt optiunile.

Plitele cu inducție sunt disponibile de multă vreme, dar abia acum, pe măsură ce tehnologia se îmbunătățește și prețurile scad, există o creștere reală a interesului. Oamenii înțeleg din ce în ce mai mult ideea că plitele cu inducție sunt o alternativă ieftină, ecologică și performantă la plita cu gaz sau electrică.

Gătitul cu ajutorul unei plite cu inducție este o experiență unică. Rapiditatea și confortul sunt de neegalat în acest domeniu, iar designul elegant și întreținerea ușoară fac din plita cu inducție electromagnetică un aliat de încredere în orice bucătarie.

Cum functioneaza plita cu inductie?

Plita cu inducție transmite unde electromagnetice direct asupra vasului, fabricat dintr-un material feros, încălzind în mod direct fundul vasului de gătit, în timp ce zona din jurul acestuia rămâne rece. Reprezintă cea mai puternică metodă de încălzire, fiind instantă. Plitele cu inducție sunt disponibile de multă vreme, dar abia acum, pe măsură ce tehnologia se îmbunătățește și prețurile scad, există o creștere reală a interesului.

Avantajele plitelor cu inductie

Rapiditate în gătire. Deoarece căldura se transmite instant, fără a se degaja în aer, gătitul pe o plită cu inducție este cel mai rapid mod de a prepara alimentele. Puterea lor este între 50 de w și 3.5 Kw, mai mare decât majoritatea metodelor de gătit.

rapiditate plita cu inductie

Siguranță. Încălzind doar vasul, pericolul unui accident se diminuează considerabil. Foarte multe plite cu inducție au senzori care împiedică mâncarea să dea în foc și detectează absența vasului de pe foc. În cazul în care vasul este înlăturat, majoritatea plitelor cu inducție se vor opri automat după 60 de secunde.

Consum redus de energie. Consumul este mai mic cu până la 50% față de o plită pe gaz, conferind o eficiență energetică superioară

Căldura nu se pierde. Transferul de căldură se face direct de la sursa electromagnetică, la materialul feros din care este făcut vasul.

Curățare ușoară. Se curăță cu ajutorul unei cârpe sau a unei lavete umede. Suparafața din sticlă a plitei beneficiază de o întreținere minimă.

Instalare ușoară. Plita incorporabilă cu inducție datorită faptului că este foarte subțire, se poate instala direct în blaturile deschise (care nu au un corp de bucătărie sau un cuptor dedesubt).

Se reduce încălzirea aerului din bucătărie

Dezavantajele plitelor cu inducție

Creează un câmp magnetic în momentul folosirii, însă se conformează normelor UE

Costul de achiziție ridicat

Pot încălzi doar vasele care au în compoziție un material feromagnetic, precum oțelul emailat, fonta sau oțelul inoxidabil special.

Trebuie sa folosim vase speciale pentru plita cu inductie?

Cum aminteam și în rândurile de mai sus, probabil că va trebui să facem și o aciziție de vase noi care să se potrivească cu cerințele plitei pe inducție. Plitele cu inducție pot încălzi doar vase care au o bază magnetică, precum oțelul emailat, fonta sau oțelul inoxidabil special. Trebuie să știm, că nu toate vasele de inox sunt potrivite.

Poți testa fiecare vas astfel: lipește un magnet de baza fiecărui vas de gătit și dacă se lipește, e perfect pentru plita ta cu inducție.

Cat consuma o plita cu inductie?

Eficiența plitelor cu inducție este mult sporită față de plitele electrice. În ceea ce privește comparația cu o plită pe gaz, se obține același cost de consum, însă utilizând o plită cu inducție, scurtăm timpul de gătire și efectiv consumul de energie. Puterea mult mai mare, încălzește mâncarea mult mai repede. Acestea beneficiază de o putere între 50 de w și 3.5 Kw, mai mare decât majoritatea metodelor de gătit.

consum plita cu inductie

Cea mai buna plita cu inductie – Ghidul cumparatorului

1. Siguranță

Una dintre principalele griji pe care le avem, e să nu pună mâna copiii. Plitele cu inducție au rezolvat deja o  mare parte din problemă, deoarece suprafața plitei nu se încălzește. În plus, modelele de top au un sisem de siguranță care previn pornirea accidentală de către copii.

2. Puterea

Verifică puterea pe fiecare ochi (arzător) în parte și pe cea totală. Alege una cu putere totală mai mare.

3. Număr de ochiuri

Numărul de ochiuri variază între 1 și 6. În funcție de nevoile tale și spațiul din bucătărie, poți face alegerea potrivită pentru tine.

4. Funcții

Cele mai precis e controlul electric sau cel digital. Există și plite care au un indicator luminos pentru fiecare arzător în parte care arată starea de funcționare (pornit sau închis) .

Timer și alarmă: Setezi timpul, iar când expiră pornește o alertă sonoră

Oprire automată: Când expiră timpul, plita se oprește automat

Există plite care dispun de zone de gătit care se extind automat pentru o gătire rapidă.

Investiția inițială poate fi mai mare decât cea pentru o plită pe gaz, însă vom observa banii economisiți din facturile la electricitate, consumul fiind semnificativ mai mic. De asemenea, sunt mai simple, mai elegante și moderne, iar instalarea se face prin simpla conectare la o priză.

Top produse

Hansa BHI68114

plita incorporabila hansa

Caracteristici:

• Putere maximă: 7400 W

• 4 zone de gătit

• Timer, semnal sonor

• Funcție detectare vase

• Sistem protecție copii

• Indicator căldură reziduală

Pyramis NEKKAR

plita pyramis nekkar

Caracteristici:

• Putere maximă 7200 W

• 4 zone de gătit

• Timer

• Siguranță

• Taste touch

• Indicator căldură reziduală

Beko HII64200MT

plita cu inductie beko

Caracteristici:

• Putere maximă 7200 W

• 4 zone de gătit

• Timer

• 9 trepte de putere

• Sistem protecție copii

• Oprire automată

Citește și: Cea mai buna tigaie grill. Cum sa o alegi si care sunt optiunile

cum-sa-alegi-cea-mai-buna-tigaie-grill-regis-stone

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *