Cartofi la cuptor cu avocado si sos de smantana

Cartofi la cuptor cu avocado și sos de smântână

Reteta de Cartofi la cuptor cu avocado și sos de smântână este una dintre preferatele mele. Este ușoară, aproape ca o salată, însă conține toate elementele pe care le iubesc cel mai mult: cartof, avocado, ciuperci și smântână. Cartofii sunt aurii, crocanți, bine rumeniți și fragezi în interior. Avocado iese în evidență când se întâlnește cu lactatele, așadar nu are cum să nu-ți placă dacă ești mare iubitor de avocado. L-aș mânca oriunde, în orice zi, la orice oră.

2 porții

Dificultate: redusă

Timp de gătire: 35 minute

Valori nutriționale pentru o porție: Calorii Proteine Carbohidrați Grăsimi Grăsimi saturate Zaharuri Fibre
745 24 g 80 g 39 g 17 g 9 g 16 g
Cartofi la cuptor

Ingrediente pentru reteta de Cartofi la cuptor cu avocado si sos de smantana:

– 4 cartofi de mărime medie

– 150 ml smântână

– 1 ceapă verde

– 1 avocado

– 3-4 ciuperci

– 100 g cașcaval ( brânză gouda )

– 2 căței de usturoi

– 2 linguri de ulei de măsline

– Mărar

– Mix de condimente: sare, piper, chilli

Mod de preparare:

1. Cartofii : Taie cartofii în 4 sau 6 în funcție de mărime , de preferat să fie bucăți cât mai egale pentru a se găti uniform și în același timp. Nu ne dorim să avem o parte dintre cartofi prea făcuți, iar altă parte ușor cruzi. 

2. Adaugă mixul de condimente, 1 cățel de usturoi tocat foarte mărunt si cele două linguri de ulei de măsline peste cartofi. Uleiul le va forma o crustă crocantă, în timp ce la interior vor rămâne fragezi.

3. Cartofii se vor așeza într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se vor băga la cuptorul preîncălzit la 175 grade. După 25-30 min, scoate tava și presară mărarul peste cartofi. Mai lasă încă 5 min tava la cuptor până devin aurii. Astfel mărarul nu va fi nici crud, însă va fi ușor gătit și i se va păstra aroma.

Cartofi la cuptor in tava

4. Sosul: Cât timp se gătesc cartofii, într-un bolișor, pune smântâna, 1 cățel de usturoi, mărar, sare, piper și un praf de chilli. Lasă-l deoparte pentru a se întrepătrunde toate aromele.

4. Toacă ciupercile pe lung, ceapa verde și avocado cubulețe. Acum nu-ți rămâne decât să așezi toate elementele în farfurie. Așează cartofii ca bază, apoi legumele (ciuperci, ceapa verde și avocado) , peste care pune sosul de smântână și cașcavalul ras. Poftă bună și spor la bucătărit !

Cu drag, Julienne!

Comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *