Cartofi la cuptor cu avocado si sos de smantana

Reteta de Cartofi la cuptor cu avocado și sos de smântână este una dintre preferatele mele. Este ușoară, aproape ca o salată, însă conține toate elementele pe care le iubesc cel mai mult: cartof, avocado, ciuperci și smântână. Cartofii sunt aurii, crocanți, bine rumeniți și fragezi în interior. Avocado iese în evidență când se întâlnește cu lactatele, așadar nu are cum să nu-ți placă dacă ești mare iubitor de avocado. L-aș mânca oriunde, în orice zi, la orice oră.
2 porții
Dificultate: redusă
Timp de gătire: 35 minute
Valori nutriționale pentru o porție: | Calorii | Proteine | Carbohidrați | Grăsimi | Grăsimi saturate | Zaharuri | Fibre |
---|---|---|---|---|---|---|---|
745 | 24 g | 80 g | 39 g | 17 g | 9 g | 16 g |

Ingrediente pentru reteta de Cartofi la cuptor cu avocado si sos de smantana:
– 4 cartofi de mărime medie
– 150 ml smântână
– 1 ceapă verde
– 1 avocado
– 3-4 ciuperci
– 100 g cașcaval ( brânză gouda )
– 2 căței de usturoi
– 2 linguri de ulei de măsline
– Mărar
– Mix de condimente: sare, piper, chilli
Mod de preparare:
1. Cartofii : Taie cartofii în 4 sau 6 în funcție de mărime , de preferat să fie bucăți cât mai egale pentru a se găti uniform și în același timp. Nu ne dorim să avem o parte dintre cartofi prea făcuți, iar altă parte ușor cruzi.
2. Adaugă mixul de condimente, 1 cățel de usturoi tocat foarte mărunt si cele două linguri de ulei de măsline peste cartofi. Uleiul le va forma o crustă crocantă, în timp ce la interior vor rămâne fragezi.
3. Cartofii se vor așeza într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se vor băga la cuptorul preîncălzit la 175 grade. După 25-30 min, scoate tava și presară mărarul peste cartofi. Mai lasă încă 5 min tava la cuptor până devin aurii. Astfel mărarul nu va fi nici crud, însă va fi ușor gătit și i se va păstra aroma.

4. Sosul: Cât timp se gătesc cartofii, într-un bolișor, pune smântâna, 1 cățel de usturoi, mărar, sare, piper și un praf de chilli. Lasă-l deoparte pentru a se întrepătrunde toate aromele.
4. Toacă ciupercile pe lung, ceapa verde și avocado cubulețe. Acum nu-ți rămâne decât să așezi toate elementele în farfurie. Așează cartofii ca bază, apoi legumele (ciuperci, ceapa verde și avocado) , peste care pune sosul de smântână și cașcavalul ras. Poftă bună și spor la bucătărit !
Cu drag, Julienne!
Comentarii
Icca
Arată super! Abia aștept să o fac!
Doru
Asta chiar trebuie sa o încerc 👍