Cei mai buni cartofi frantuzesti la cuptor

Rețeta de Cartofi frantuzesti la cuptor este foarte sățioasă și gustoasă, perfectă pentru gătit când vrei să ai o garnitură consistentă la felul principal. Se poate servi chiar și ca fel principal datorită aportului nutrițional ridicat.
Dacă sunteți fani ai cartofilor, vă recomand să încercați rețeta de Cartofi la cuptor cu avocado și sos de smântână.
Iar dacă vă este poftă de gustul clasic al cartofilor copți, puteți încerca rețeta de Cartofi copți în coajă aromați și untoși.
4 porții generoase
Timp de preparare: 30 min
Timp de gătire: 45-55 min
Valori nutriționale pentru o porție: | Calorii | Proteine | Carbohidrați | Grăsimi | Grăsimi saturate | Zaharuri | Fibre |
---|---|---|---|---|---|---|---|
795 | 36 g | 71 g | 41 g | 9 g | 6 g | 11 g |
Ingrediente pentru Cartofi frantuzesti:
– 1 kg cartofi – 8 cartofi medii
– 150g brânză de burduf
– 200g cașcaval
– 7 ouă (5 fierte și 2 crude)
– 70g de unt
– 1 lingură de smântână grasă – min 25% grăsime
– Sare, piper, boia dulce
Mod de preparare:
1. Pentru început, punem apă la fiert într-o oală mare pentru cartofi. Îi curățăm de coajă și îi punem la fiert cu puțină sare. Îi verificăm cu furculița, iar când sunt gata, îi punem în apă rece, altfel procesul de gătire va înceta.
Vezi superbul Aragaz Rustic bej – Cuptor electric cu convecție, află mai multe detalii aici.
2. Tăiem cartofii și ouăle fierte rondele. Pregătim vasul în care vom face cartofii franțuzești. Eu am ales un vas yena cu capac, îl puteți găsi aici, însă puteți folosi orice tavă adâncă. Ungem fundul vasului cu un cubuleț de unt.
3. Așezăm primul strat de cartofi. Așezăm ouăle, cubulețe mici de unt, brânză de burduf, un praf de sare, piper, boia dulce și un strat de cașcaval ras. Punem încă un strat de cartofi și repetăm procesul, fără să uităm de condimente. Încheiem cu ultimul strat de cartofi. Batem 2 ouă și le amestecăm cu o lingură de smântână grasă. Turnăm amestecul peste cartofi, iar la final mai punem un strat generos de cașcaval.

4. Cuptorul trebuie să fie preîncălzit. Punem capacul vasului și-l dăm la cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade. După ce se scurg cele 20 de minute, luăm capacul și mai lăsăm vasul pe raftul de sus pentru înca 10-15 minute sau până se rumenește frumos cașcavalul.

Când cartofii arată așa cum ne place, îi lăsăm puțin să se răcească și apoi tăiem felii și îi scoatem cu o spatulă. Poftă bună!

Cu drag, Julienne!
Comentarii
Icca
Ce bine arată! 👍
Doru
Mai făcut curios,arată foarte bine,cu siguranță o sa incerc!