Cartofi cu mărar la cuptor

Rețeta de Cartofi cu mărar la cuptor o poți prepara ca garnitură la orice tip de carne. Sunt aurii, crocanți, parfumați și aromați datorită combinației de mărar și usturoi. Îi poți servi împreună cu avocado, ciuperci și sos de smântână cu mărar, fie îi poți folosi la prepararea rețetei de Tortilla cu legume. Sunt gustoși și îi poți aroma în diferite forme.
Poți vedea și rețeta de Cartofi copți în coajă la cuptor aromați și untoși. Au cașcaval, ciuperci proaspete, ceapă verde și mult unt. Sunt perfect copți – crocanți la exterior, și untoși în interior. Îi puteți prepara ca și aperitiv sau garnitură la orice carne gătită la grătar sau la cuptor în aceeași tavă.
2 porții
Dificultate: redusă
Timp de gătire : 30 min
Valori nutriționale pentru o porție (aproximativ 200 de grame): | Calorii | Proteine | Carbohidrați | Grăsimi | Grăsimi saturate | Zaharuri | Fibre |
---|---|---|---|---|---|---|---|
334 | 7 g | 67 g | 5 g | 0.5 g | 5 g | 10 g |
Ingrediente pentru Cartofi cu mărar la cuptor:
– 4-5 cartofi
– 2 căței de usturoi
– 2 linguri ulei de măsline
– Mărar
– Mix de condimente: sare, piper, chili
Mod de preparare pentru Cartofi cu mărar la cuptor:

1. Taie cartofii în 4 sau 6 în funcție de mărime , de preferat să fie bucăți cât mai egale pentru a se găti uniform și în același timp. Nu ne dorim să avem o parte dintre cartofi prea făcuți, iar altă parte cruzi.
2. Adaugă mixul de condimente, usturoiul tocat foarte mărunt si cele două linguri de ulei de măsline peste cartofi. Uleiul le va forma o crustă crocantă, în timp ce la interior vor rămâne fragezi.
3. Cartofii se vor așeza într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se vor băga la cuptorul preîncălzit la 175 grade. După 25-30 minute, scoate tava și presară mărarul peste cartofi. Mai lasă-i pentru încă 5 minute la cuptor până devin aurii. Astfel mărarul nu va fi nici crud, însă va fi ușor gătit și i se va păstra aroma.

Eu am servit cartofii cu avocado, sos de smântână și salată alături , însă îi poți folosi și la rețeta de Tortilla cu legume. Ambele sunt delicioase și te vei linge pe degete. Poftă bună!

Cu drag, Julienne!
Comentarii
Rares
foarte crocanti si aromati
Icca
Ce bine arată!