Cartofi copti în coaja la cuptor aromati si untosi

Această rețetă de cartofi copti la cuptor merge pe principiul „Îi pui în cuptor, uiți de ei, și devin din ce în ce mai buni.” Sunt perfect copți – crocanți la exterior, și untoși în interior. Îi puteți prepara ca și aperitiv sau garnitură la orice carne gătită la grătar sau la cuptor în aceeași tavă. 

Puteți încerca și rețeta de Cartofi cu Mărar la Cuptor, pentru mai multe detalii click aici.

Valori nutriționale pentru o porție: Calorii Proteine Carbohidrați Grăsimi Grăsimi saturate Zaharuri Fibre
408 8 g 68 g 13 g 4 g 5 g 10 g

De ce ai nevoie pentru a pregăti delicioșii cartofi copti la cuptor:

– 4 cartofi măricei

– 2 ciuperci proaspete

– 20g unt

– 3 linguri ulei de măsline

– O ceapă verde / mărar

– Sare, piper, boia dulce, chilli, usturoi pudră

Pașii pentru a prepara cartofii:

1. În primă fază, am spălat cartofii în coajă foarte foarte bine, și pe o foaie de copt i-am uns cu ulei și i-am lasat aproximativ 30 min la 170 de grade până s-au copt, iar furculița intra cu ușurință în ei.

2. După cele 30 min, i-am scos și le-am făcut câte o scobitură cu lingurița. Umplutura cartofilor am amestecat-o cu untul, ciupercile tocate mărunt, ceapa verde și/sau mărarul și condimentele.

cartofi la cuptor scobiti

3. Am pus umplutura înapoi în cartofi, am ras niște cașcaval deasupra și am presărat mărar, și i-am mai dat la cuptor pentru alte 10 min la 180 de grade. Se pot sevi ca garnitură sau simpli la masa de seară. Poftă bună!

1DSC_0746
cartofi la cuptor in farfurie

Cu drag, Julienne!

Comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *