Trezirea din mahmureala sărbătorilor

Trezirea din mahmureala

Sărbătorile au trecut, mirosul de Crăciun a plecat cu tot cu Moșul Bătrân și uite așa trebuie să dăm ochii cu acea realitate crudă. Înapoi la școală, liceu, facultate sau muncă. Însă, până la acest moment greu așteptat, mai putem zăbovi puțin, iar pentru asta, vă recomand 10 activități postchristmas care să vă trezească puțin din amorțeala sărbătorilor și să vă pună puțin creierul în mișcare.

Vizionare placută sau chef plăcut!

1. Despodobește bradul:

Da, știu, nu e prea plăcut, e chiar nostalgic, însă mai bine acum decât mai târziu.

2. Uită-te la filme:

Ia un bol cu cereale, așează-te într-un pat comod cu o pătură foarte moale și bucură-te fie de un film de acțiune combinat cu mister, fie ceva musical sau chiar o comedie animată, care să te scoată din mirosul sărbătorilor ce de curând și-au luat un plăcut “ la revedere ” odată cu trecerea în anul 2020.

Fac mici recomandări din care puteți alege: “ The emoji movie ” ; ” Falling Inn love ”; ” Mary poppins”; ” The obsession ”;” Murder Mystery “ .

Așa că don’t be depressed and watch a movie.

3. Ascultă muzică:

Să știi că, dacă asculți muzica potrivită, te poate scoate din impas. Așa că un mic playlist dinamic care să te energizeze și să te facă să mergi cu un plus de energe după o vacanță plină cu de toate, nu strică nimănui.

Iată câteva recomandări muzicale care să scoată dansatorii din voi: Wham- „ Wake me up before you go-go ”; Kiss- „ I was made for lovin’ you ”; a-ha- „ Take on me”; Justin Timberlake- „ Can’t stop the felling ”; Pharrell Williams-„ Happy ”; Queen- „ I want to break free”.

4. Citește cărți:

Da, ajută, foarte mult. Te duci într-o altă lume, fără să vrei, cu sau fără voia ta și intri fie în pielea personajelor care joacă o adevărată scenetă fictivă, fie ești un simplu spectator care privește întreaga acțiune dintr-un colț întunecat. Indiferent ce ai face, ținând o carte în mână se întămplă ceva de bine.

Și de această dată am câteva recomandări pentru spirituș intelectual care se ascunde în fiecare dintre noi: Agnes Martin Lugand- “ Ceea ce nu poate fi ascuns”; Julian Barnes- “ Singura poveste ”; Paullina Simons- “ Călărețul de aramă ”; Stejărel Olaru- “ Maria Tănase. Artista, omul, legenda ”; Anne Girard- “ Madame Picasso”.

Trezirea din mahmureala citind carti

5. Gătește:

Cu puțină muzică (vezi mai sus playlist-ul) și miros de mâncare gătită, ce ar putea merge rău. Chiar dacă nu știi mare lucru în bucătărie, nu e bai, sună un prieten și gătiți împreună, trebuie să iasă ceva din 4 mâini iscusite. În cazul în care chiar nu știi ce să pregătești, uită-te în meniu și alege de acolo ce rețetă ți se potrivește sau de care îți este poftă.

6. Fă bagajul:

Acest punct este destinat celor care vin de sărbători acasă cu nu știu câte valize și pungi, referindu-mă în special la studenții călători. Mai bine îl faci din timp și îti aranjezi totul ordonat împreună cu borcanele și caserolele cu mâncare proaspăt gătite de mama cea veșnic îngrijorată și preocupată ca totul să fie bine pentru tine. Este dificil, însă peste puțin timp vei veni iar acasă după sesiunea de restanțe să te relaxezi și să stai iar cu ai tăi dragi.

7. Fă curățenie:

În general, sărbătorile pot lăsa în urma lor atât momente de neuitat, cât și un pic de dezastru, haos, după atâtea zile în care fie ai zăbovit cu ai tăi, ai fost plecat sau chiar nu ai avut chef să strângi pungile din camera ta după fiecare film văzut.

Nu ar fi rău să te aliezi cu mopul și mătura, să faceți echipă pentru următoarele ore, iar de pe urma voastră să strălucească pardoseala. Vei fi preocupat să arate totul cît mai bine, să aerisești casa de spiritul crăciunist, care tocmai a plecat și să lași să intre înăuntru un nou aer proaspăt cu un miros de nou an.

8. Ieși în oraș:

Ia un prieten și cutreierați orașul care abia s-a liniștit din tumultul sărbătorilor. Mergeți într-o cafenea, beți ceva cald și povestiți despre ce ați făcut de sărbători, ce planuri aveți pentru noul an și cu ce vă delectați simțurile după toată agitația ce abia a trecut.

9. Joacă-te cu copii sau cu ce pitici apuci:

Sună drăguț, poți să-l iei ca pe un challenge. Fie că ai verișori mici, fie prieteni sau rude care au copii mici, nu ar fi rău să te oprești în vizită până la ei și să le dai o mână de ajutor cu piticii care caută atenție și joacă non-stop. Vei avea ce face, pentru că alături de niște mici baterii Duracell nu te vei plictisi, copii fiind un izvor nesecat de imaginație și jocuri. Sunt sigură că te vor conduce pe un tărâm al imaginației, veți juca jocuri de rol și veți călători departe de stesul cotidian. După o zi petrecută cu minim un copil, vei fi suficient de obosit și epuizat, incât vei cădea împreună cu Moș Ene în celălalt tărâm.

10. Fă o baie:

Ajută, relaxează mușchii, creierul și simți că plutești. Dacă mai adaugi și ceva spumant de baie, sare de baie și niște ulei esențial de lavandă, tot corpul ți se va relaxa instant, iar împreună cu aburul care dansează prin baie, nu ai cum să nu ieși din nostalgia sărbătorilor. Orice baie fierbinte sau semi reprezintă o oază de liniște, în care ai un moment de meditație și reflectezi inconștient la ce ai făcut sau la ce vei înfăptui.

Trezirea din mahmureala cu o baie

“ Keep calm and take a bath”

Autor: Batcu Andreea-Alexandra

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *