Tortilla cu legume proaspete și cartofi copți – Vegetarian

Tortilla cu legume preparata

Rețeta de Tortilla cu legume este ușoară, de seară, plină de legume, deci foarte sănătoasă. Alegeți să folosiți doar legume proaspete, în schimbul celor din conservă. Prefer să îmi fac singură sosul și să nu folosesc unul gata cumpărat, iar mai jos veți vedea cât de simplu este să faci un sos de usturoi cu smântână și mărar, gustos și sănătos, făcut în casă. Dacă nu vă place usturoiul, este la fel de bună și combinația de mărar cu smântână, doar că în acest caz puteți folosi mai mult mărar pentru mai mult gust.

Vezi cel mai bun pachet Cuptor electric + Plită Rustic Smartline Bej , află mai multe detalii aici.

2 porții

Dificultate: redusă

Timp de preparare: 40 de minute

Timp de gătire: 25 de minute

Valori nutriționale pentru o tortilla: Calorii Proteine Carbohidrați Grăsimi Grăsimi saturate Zaharuri Fibre
557 21 g 81 g 30 g 6 g 8 g 10 g

Ingrediente pentru Tortilla cu legume:

– 2 foi Tortilla

– 2-4 foi varză chinezească (se poate folosi și salată simplă sau creață)

– 2-3 cartofi medii

– 3 ciuperci champignon albe/brune

-1/2 morcov

– 80 g cașcaval

– 1 fir ceapă verde

– Mărar

– 80 g smântână

– 2 căței de usturoi

– 2 linguri ulei de măsline

– Sare, piper, chili

Mod de preparare:

1. Curățăm cartofii, îi tăiem în 4 și îi punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Ideal ar fi ca bucățile să fie cât de cât egale pentru a se găti uniform. Punem sare, piper, un praf de chili, ulei de măsline și-i dăm la cuptor pentru 25-30 minute la 175 de grade.

cartofi pentru Tortilla cu legume

2. Sosul: Tocăm usturoiul mărunt sau îl dăm pe răzătoare. Adăugăm un praf de sare, unul de piper și o lingură de smântână. Amestecăm cu o lingură de lemn 2 minute, după care punem mărarul tocat mărunt, restul de smântână și omogenizăm totul.

3. După ce cartofii sunt gata, ne putem apuca de asamblare. Fiecare foaie de tortilla trebuie stropită cu apă (doar cât iei cu degetele) pe toată suprafața și așezată într-o tigaie antiaderentă cu partea umezită în jos, la foc mediu. După ce s-a rumenit cât de cât, punem cașcavalul ras pe toată suprafața, apoi foile de varză în partea de sus a foii, morcovul tăiat fâșii, ciupercile, cartofii, o lingură sau două de sos și presărăm puțină ceapă verde. După ce pun toate ingredientele, îmi place să o mai las câteva minute în tigaie pentru a se topi cașcavalul.

Vezi superbul Aragaz Rustic bej – Cuptor electric cu convecție, află mai multe detalii aici.

! Toate ingredientele trebuie așezate doar în jumătatea de sus a foii de tortilla pentru ca la final să o putem împături. Prima dată îndoim partea de jos în sus, peste ingrediente, apoi partea din stanga si apoi cea din dreapta, parte peste parte pentru a nu se desface. Eventual o puteți înfășura într-o foaie de staniol pentru a fi siguri că nu se va desface. Poftă bună!

Tortilla cu legume preparata

Cu drag, Julienne!

Comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *