Tocanita de ciuperci – Reteta de post

tocanita de ciuperci in tigaie

Rețeta de Tocanita de ciuperci poate fi servită ca atare, fie lângă cartofi la cuptor sau natur, orez, sau mămăligă. Eu am ales să fac mămăliguță deoarece am servit-o seara și n-am vrut să fie prea grea. E o rețetă simplă ce se prepară rapid, însă e super delicioasă și sănătoasă. Aroma de ciuperci te va cuceri!

Ciupercile pot fi champignon albe sau brune. Cele două tipuri de ciuperci sunt aproximativ la fel, diferența dintre cele două e că cele brune au un plus de aromă, însă rețeta va ieși delicioasă indiferent ce tip de ciuperci vei alege să folosești. O poți încerca și cu gălbiori sau pleurotus.

Opțional se pot adăuga roșii proaspete (opărite și decojite) sau ardei roșu, galben sau verde. Dacă nu vă doriți neapărat ca rețeta să fie de post sau vegetariană, la final, se pot adăuga 100 ml smântână și îi va schimba total gustul.

2 porții

Dificultate redusă.

Valori nutriționale pentru o porție: Calorii Proteine Carbohidrați Grăsimi Grăsimi saturate Zaharuri Fibre
192 9 g 28 g 8 g 1 g 8 g 7 g

Ingrediente pentru Tocanita de ciuperci:

– 500 g ciuperci proaspete champignon

– 2 cepe

– 1-2 căței de usturoi

– 1 morcov

– 150 ml suc de roșii

– 1 legătură de pătrunjel

– Sare, piper măcinate

– 1 lingură boia de ardei dulce

– 2-3 linguri ulei de măsline

tocanita-de-ciuperci-farfurie

Mod de preparare:

1. Pentru început, tocăm ceapa și o călim împreună cu morcovul dat pe răzătoarea mare până devin aurii. Adaugă și usturoiul tocat mărunt.

legume taiate tigaie

2. După ce s-a călit ceapa, adaugă ciupercile tăiate pe lungime, ca în poza de mai jos. Eu am ales să le toc mai mari pentru ca în momentul gătirii să nu se facă prea mult. Îmi place să rămână cât mai consistente pentru că au mai multă savoare.

3. Adaugă condimentele și sucul de roșii, iar apoi mai lasă-le 10 minute la foc mic pentru a se întrepătrunde toate aromele.

4. Pătrunjelul l-am adăugat spre sfârșit doar cât să nu rămână crud, dar să mai aibe gust. Poftă bună!

tocanita de ciuperci tigaie

Cu drag, Julienne!

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *