Tarta cu mazare si mozzarella

tarta cu mazare si mozzarela

Tarta cu mazare si mozzarella. Ingrediente și mod de preparare pas cu pas.

De-a lungul timpului am tot încercat tarte sărate, dar nu am găsit o rețetă care să mă facă să mă ling pe degete. Așa că într-o zi am intrat în bucătărie și am făcut această combinație de legume super delicioasă și colorată. Așa cum spun mereu, condimentele sunt foarte importante pentru mine în bucătărie. Deși pentru această rețetă folosesc doar 3, am grijă să puțină sare, piper și busuioc în fiecare parte componentă ; aluat, umplutură, ou, sos. Detaliile fac diferența între un preparat absolut delicios și unul fad.

Tarta cu mazare si mozzarella se poate servi foarte bine așa cum este, însă dacă vă doriți mai mult gust, puteți face rapid un sos simplu din suc de roșii, puțină cremă de brânză și condimente. Folosesc combinația aceasta în multe preparate și pentru mine e cireașa de pe tort.

tarta vegana cu mazare.jpg

Ingrediente:

– 450g mazăre congelată

– 1 ceapă

– 1 morcov

– 100g dovlecel

– 4 roșii cherry

– 3 ouă

– 1 Mozzarella proaspătă (125g)

– 50g cașcaval

– 3 căței de usturoi

– 1 lingură cremă de brânză

– Sare, piper, busuioc

Ingrediente pentru aluat:

– 300g făină

– 80g ulei vegetal

– 100g apă călduță

– ½ linguriță de sare

– ½ linguriță de bicarbonat

– Un praf de piper și busuioc

Mod de preparare Tarta cu mazare si mozzarella:

1. Se pune mazărea la fiert în apă cu sare timp de 10 minute până îi dispare gustul amar.

2. Putem porni cuptorul din timp pentru a se încinge. Inițial îl setez la 150 de grade, iar când sunt aproape de a finaliza rețeta, urc temperatura la 175 de grade.

3. Se amestecă toate ingredientele pentru aluat și se frământă ușor câteva minute, după care se dă la frigider pentru 15 minute, timp în care ne vom ocupa de umplutură.

4. Se pune la călit ceapa tocată fin împreună cu morcovul tăiat cubulețe mărișoare, la foc mic până ceapa devine aurie. Se condimentează, apoi se adaugă mazărea și dovlecelul. Se mai lasă câteva minute cât să se întrepătrundă aromele. Se ia de pe foc și se acoperă cu un capac pentru a continua să se gătească ușor. Între timp, vom reveni la aluat.

5. Se întinde aluatul cu un făcăleț și chiar dacă se rupe la margini, se lipeste cu degetele la loc pentru că e normal să se întâmple așa la acest timp de aluat. Se așează în tavă, se înțeapă cu furculița pe toată cuprafața, se acoperă cu o foaie de copt, iar peste foaia de copt se așează orice fel de boabe aveți ( năut, fasole ). Greutatea boabelor vor ajuta aluatul să își păstreze forma în momentul coacerii. Se dă la cuptor la 175 de grade pentru 15 minute.

Se adauga ouăle bătute și condimentate, așezăm deasupra roșiile cherry tăiate în jumătate, mozzarella și cașcavalul. O dam la cuptor pentru 30 de minute la 175 de grade. Poftă bună!

Se potrivește foarte bine cu un sos simplu deasupra din puțin suc de roșii amestecat cu cremă de brânză și condimente.

Cu drag, Julienne!

Inspiră-te și din rețeta de : Ciocolată vegană cu merișoare

ciocolata vegana

One Comment

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *