Spaghete cu ton si usturoi

Spaghete cu ton

Rețeta de spaghete cu ton și usturoi e una dintre preferatele familiei mele când vine vorba de paste. Chiar și cei mici se ling pe degete. Delicioase, savuroase, aromate și simplu de gătit! Aroma fină de unt, usturoi, busuioc și chilli care se îmbină perfect cu savoarea tonului, te vor face să le gătești iar și iar. Perfecte pentru a fi luate la serviciu. Perfecte pentru când ai musafiri. Perfecte pentru când nu ai mult timp.

Tigaia este la fel de importantă ca orice alt ingredient din rețetă. Când vrem ca mâncarea să fie cum ne dorim, trebuie să fim atenți la detalii. La această rețetă am folosit Wok-ul de la Tefal, după cum știți, sunt fidelă Tefal. Vă las și vouă link-ul aici, o găsiți la reducere,

2 poții

Timp de preparare: 20 min

Valori nutriționale pentru o porție: Calorii Proteine Carbohidrați Grăsimi Grăsimi saturate Zaharuri Fibre
543 21 g 64 g 23 g 9 g 4 g 1 g

De ce ai nevoie pentru a pregăti delicioasele spaghete picante cu ton:

 -170g Spaghetti Barilla

– 200ml suc de roșii mai grosuț

– 3-4 căței de usturoi (foarte important)

– 40 g unt

– 2 linguri de ulei de măsline

– Busuioc

– Chili

– Sare și piper

usturoi pentru spaghete cu ton

Mod de preparare:

1. Pune apă într-o oală mare, suficientă cât să aibă pastele loc să fierbă, aproximativ 2l de apă. Foarte important, adaugă cam 2 lingurițe de sare în apă, astfel pastele vor fi mai aromate. Lasă pastele conform timpului indicat pe cutie, însă gustă din când în când ca să rămână al dente. Mare atenție, pune-le în apă doar când a început să clocotească.

2. Usturoiul joacă un rol esențial în aroma acestei rețete, așadar, pentru sos, topim untul și uleiul de măsline într-o tigaie, peste care adăugăm usturoiul tocat mărunt, și-l călim la foc mic-mediu până iese toată aroma din el și parfumează combinația de unt și ulei.

3. Adaugă sucul de roșii și condimentele (sare,piper,busuioc,chilli) , și lasă-l preț de câteva minute până devine un sos savuros, nici prea subțire, nici prea gros.

4. Adaugă conserva de ton după ce ai scurs uleiul, și mai lasă sosul pe foc aproximativ 2 minute.

5. De la paste păstrăm cam o căniță de apă, din care putem adăuga în sos în cazul în care observăm că e prea gros ( eu am folosit doar jumătate). Pui pastele în sos, dai la foc mic aproximativ 2-3 minute, până se îmbină toate aromele sosului și devin niște paste delicioase. Poftă bună!

sos si spaghete cu ton
sos-pentru-spaghete-cu-ton
spaghete cu ton

Cu drag, Julienne!

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *