Spaghete cu legume in sos alb

Spaghete cu legume în sos alb in farfurie

Rețeta de Spaghete cu legume și sos alb am făcut-o prima dată când am vrut să îmi pregătesc ceva doar cu ce aveam prin frigider. Au ieșit delicioase, cremoase, fresh și de atunci le tot gătesc! Sunt ușor de preparat, nu necesită mult timp și în primul rând sunt sătătoase. Se potrivesc perfect pentru cină , când nu ne dorim să mâncăm o masă prea grea.
Ideale pentru iubitorii de legume. Perfecte pentru copii.

  • Se poate adăuga pui sau orice alt tip de carne, tăiată cubulețe și rumenită într-o tigaie separată
  • Nu vă place crema de brânză? Nicio problemă, puteți folosi smântână de gătit – 100ml la aceste porții– și înlocuiți în rețetă crema, cu smântâna
  • Copiii se vor linge pe degete și vor avea și aportul de legume necesar

Timp de preparare: 20 min

2 porții

Valori nutriționale pentru o porție: Calorii Proteine Carbohidrați Grăsimi Grăsimi saturate Zaharuri Fibre
669 22 g 69 g 35 g 19 g 6 g 2 g

De ce ai nevoie pentru a pregăti spaghete cu legume:

– 170g Spaghetti Barilla ( eu am folosit Linguine Barilla, însă merge la fel de bine și cu spaghete )

– 1 morcov mic

– 3-4 ciuperci proaspete

– 70g dovlecel

– 100g Cremă de brânză ( eu am folosit firma Kaufland, deoarece conține mai puțini aditivi)

– 50ml lapte

– 2 căței de usturoi

– 40g unt + 2 linguri de ulei de măsline

– 40g parmezan ras

– Sare, piper, busuioc/oregano, chilli

Cum să faci delicioasele spaghete cu legume:

1. Pune apă într-o oală mare, suficientă cât să aibă pastele loc pentru a fierbe, aproximativ 2l de apă. Foarte important, adaugă cam 2 lingurițe de sare în apă, astfel pastele vor fi mai aromate. Lasă pastele conform timpului indicat pe cutie, însă gustă din când în când ca să rămână al dente. Mare atenție, pune-le în apă doar când a început să clocotească. Când pastele mai au cam 3min până să fie gata, pune și morcovul tocat cubulețe să se gătească în aceeași apă.

2. Pentru sos, topim untul și uleiul de măsline într-o tigaie, peste care adăugăm usturoiul tocat mărunt, și-l călim la foc mic-mediu până iese toată aroma din el și parfumează combinația de unt și ulei.

3. Adaugă ciupercile și dovlecelul tocate cubulețe și condimentele (sare, piper, busuioc/oregano, chilli) și lasă-le preț de 1-2 min să se rumenească, iar apoi adaugă crema de brânză și laptele. Mai lasă-le 3-4 min până devine un sos savuros, nici prea subțire, nici prea gros.

sos de spaghete cu legume in tigaie

4. De la paste păstrăm cam o căniță de apă, din care putem adăuga în sos în cazul în care observăm că e prea gros ( eu am folosit doar jumătate). Pui pastele în sos, dai la foc mic aproximativ 2-3 minute, până se îmbină toate aromele sosului și devin niște paste delicioase.

Le poți servi cu parmezan și puțină dragoste dreasupra !

1DSC_0653
spaghete cu legume

Cu drag, Julienne!

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *