Paste fara gluten cu sos rosu si usturoi – Penne din malai

Paste fara gluten

Descopera cum se pregateste reteta de paste fara gluten, dar si alte cateva secrete.

Tot mai mulți oameni aleg să înlocuiască pastele clasice, cu variante de paste fără gluten.

Ce este mai exact glutenul?

Glutenul este o proteină care se găsește în mod natural în grâu, orz și secară, dar se poate ascunde și în multe alte produse, precum sosuri pentru salate, amestecuri pentru condimente și vitamine.

Ce cereale nu conțin gluten?

Spre bucuria noastră, avem suficiente soluții pentru a elimina ușor ușor glutenul din alimentație. Iată câteva dintre cerealele care nu conțin gluten: orezul de toate tipurile ( brun, rosu, negru sau salbatic ), porumbul, quinoa, amarantul, hrisca, meiul sau ovazul. Nici legume precum fasolea, lintea si nucile, nu conțin gluten.

Care sunt pastele fara gluten?

Tuturor ne plac pastele. Chit că alegem să renunțăm la gluten, nu înseamnă că trebuie să renunțăm și la paste. Putem să alegem să consumăm paste integrale, paste din făină de porumb, mazăre, linte roșie, orez, konnyaku (KONJAC) sau sfeclă roșie. Există pe piață o multitudine de variante, trebuie doar să o alegem pe cea mai potrivită pentru noi. Unele dintre ele le putem găsi cu ușurință în supermarketuri, iar pe altele în plafar.

Astăzi m-am decis să vă arăt o rețetă vegană de paste fara gluten, din făină de mălai. Sunt accesibile și le puteți găsi în aproape orice supermarket. Sunt ușoare, aromate și se pregătesc într-un timp scurt. Aroma pastelor din făină de porumb se echilibrează foarte bine cu aroma roșiilor și a usturoiului. E o combinație simplă, dar delicioasă și sănătoasă.

paste din malai cu sos
Ingrediente pentru Paste fara gluten cu sos rosu si usturoi:

2 porții:

– 150g paste din mălai

– 6 roșii cherry

– 2 căței de usturoi

– 1 fir de ceapă verde

– 100ml suc de roșii

– 1 lingură de cremă de brânză vegană (opțional)

– arahide și semințe de in (opțional)

– sare, pipe, busuioc, oregano, un praf de chili

paste din malai
Cum se pregătesc:
  1. Pentru început, se fierb pastele conform timpului indicat pe cutie, în apă cu sare.
  2. Sosul. Se călește usturoiul în ulei de măsline, se condimentează cu sare, piper, oregano și se dă focul mic spre mediu, pentru 1 minut, având grijă să nu se ardă. Adăugăm sucul de roșii, aproximativ 3 linguri de apă de la paste și crema de brânză.
  3. Se adaugă pastele deja fierte peste sos și se mai lasă 2-3 minute la foc mic pentru a se întrepătrunde toate aromele. Se adaugă roșiile, amestecăm, oprim focul și sunt gata.
  4. Se servesc cu ceapă verde, câteva semințe de in, arahide și puțină dragoste deasupra. Poftă bună!
paste fara gluten

Cu drag, Julienne.

One Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *