Negresa de post – Cea mai simpla si gustoasa reteta

negresa de post prezentare

Această rețetă de Negresa de post este cea mai simplă rețetă pe care am încercat-o până acum. Gustoasă, pufoasă și rapidă. Nu necesită cine știe ce pricepere, însă rezultatul va fi delicios. E o idee excelentă pentru când avem musafiri, deoarece nu necesită prea mult timp de gătire și invitații vor rămâne plăcut impresionați.

E genul de rețetă care îți iese din prima dacă respecți toți pașii. Merge de minune cu cafeaua de dimineața în zilele geroase de iarnă, sau chiar lângă ceai. Are blatul pufos, nu e nici prea umed, nici prea uscat, ci așa cum trebuie.

Timp de preparare: 5 min

Timp de gătire: 30 min

Ingrediente pentru Negresa de post:

– 280 g făină

– 200 g zahăr brun

– 100 g cacao

– 250 ml apă

– 80 ml ulei

– 1 linguriță de sare

– 2 fiole de esență de rom

– 5 g praf de copt

– O mână de nuci

– Pentru decorat: cremă de ciocolată sau o puteți înlocui cu zahăr pudră

Mod de preparare:

1. Pentru început, preîncălzește cuptorul setându-l la o temperatură medie ( 100-150 grade )

2. Într-un bol, amestecă elementele uscate : făina (cernută) , cacao, sare, parf de copt și zahăr. Amestecă compoziția foarte bine până ce devine omogenă.

3. Peste compoziția uscată toarnă apa, uleiul și esența de rom. Compoziția trebuie amestecată până ce se formează un aluat destul de lichid, omogen.

4. Toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, și uniformizează ușor aluatul cu ajutorul unei spatule. Pune nucile deasupra și împinge-le cu degetul pentru a se integra în compoziție, însă fără a ajunge la fundul tăvii.

5. Negresa de post are nevoie să stea la cuptor timp de 30 minute, la foc mediu (aprox 150 grade). După ce se scurge timpul, lasă prăjitura să se răcească pentru ca mai apoi să o poți orna cu cremă de ciocolată sau zahăr pudră, după preferințe. Poftă bună și spor la bucătărit !

negresa de post

Cu drag, Julienne!

Comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *