Clatite sarate cu turmeric si baharat – Vegan

Recent m-am decis să încerc ceva nou. Am căutat tot felul de rețete de clatite sarate , dar nu m-a mulțumit nici una, așa că am zis că e momentul să devin creativă. Am folosit turmeric, chili, baharat, boia dulce și mărar pentru prospețime. Au ieșit neașteptat de bune, pline de viață și savoare. Ce să vă mai zic, bucurie-n farfurie.

Tigaia în care urmează să le faceți mi se pare esențială. Degeaba facem o bunătate de compoziție, dacă tigaia nu ne ajută. După cum v-am obișnuit, eu apelez la Tefal de câte ori am nevoie. Sunt de o calitate superioară și sunt foarte mulțumită de ele. De data aceasta am folosit Tigaia antiaderentă pentru clătite. Nici gând să se lipească, se curăță fără efort și are o durată de viață mare (a mea are mai bine de 5 ani). Tigaia are o bulină roșie în mijloc (Thermo-Spot), care se transformă în roșu solid atunci când ajunge la temperatura optimă pentru gătit. Dacă vreți să aflați mai multe detalii, vă las link-ul aici.

Clătitele ies foarte fragede și elastice, iar aromele se combină perfect. Data viitoare voi înlocui crema de brânză pe care am folosit-o ca sos, cu hummus și voi pune feliuțe de avocado. Te poți juca cu umplutura după bunul plac.

5 porții

Dificultate: redusă

Timp de preparare: 10 minute

Timp de gătire: 30 de minute

Valori nutriționale pentru o porție (2 clătite): Calorii Proteine Carbohidrați Grăsimi Grăsimi saturate Zaharuri Fibre
548 20 g 60 g 25 g 15 g 13 g 10 g

Ingrediente pentru aluatul de clatite sarate:

– 500 ml lapte de soia / ovăz

– 200 g făină

– Sare, piper

– 1 vârf de linguriță de chili

– ½ linguriță de boia dulce

– ½ linguriță de turmeric

– ½ linguriță de baharat

– 2 lingurițe de mărar

Ingrediente pentru umplutura a 2 clătite:

– 100 g cremă de brânză vegană (cu verdeață sau simplă)

– 1 ardei capia

– 4-5 ciuperci champignon

– 1 morcov

– 4 buchețele de broccoli

– Un sfert de sfeclă

clatite sarate

Mod de preparare:

1. Vom începe cu aluatul de clătite. Amestecăm laptele și făina cernută amestecând continuu. Dacă dăm făina prin sită înainte de a o incorpora, nu se va face bulgărași și nu se vor forma cocoloașe în aluat. După ce am terminat cu făina, adăugăm condimentele și amestecăm bine bine

2. Într-o tigaie antiaderentă, eu am folosit-o pe cea de la Tefal, ( vă las link-ul aici ) turnăm puțin ulei, iar după ce se încinge tigaia scurgem surplusul într-o căniță. În tigaie trebuie să rămână ulei doar cât să ungă suprafața tigăii cu câțiva stropi. Luăm un polonic de aluat și-l turnăm încet în tigaie in timp ce o rotim din incheietură, din stanga spre dreapta pentru a acoperi toată suprafata. Fiecare clătită are nevoie să stea pe foc cam 3-4 minute pe fiecare parte, la foc mediu. Repetăm procesul până terminăm tot aluatul. Eu am obținut 10 clătite.

3. Tăiem legumele. Morcovul, ardeiul și sfecla am ales să le tai julienne pentru a fi sigură că nu îmi vor rupe clătita când o voi asambla.  Ciupercile le-am tăiat pe lung și le-am făcut în tigaie fără ulei, doar cu sare și piper măcinate la foc mare, pentru aproximativ 2 minute. Broccoliul l-am fiert în apă cu sare pentru 3 minute, după care l-am pus în apă rece pentru a-și păstra textura. Foarte important, buchețelele se pun în apă doar după ce clocotește.

4. Am uns o clătită cu cremă de brânză, după care am pus un strat de morcov, ardei, sfeclă, iar deasupra am pus ciupercile și broccoliul. Un praf de sare și le-am împăturit. Am uns una dintre părțile exterioare ale clătitei cu cremă de brânză pentru a se lipi cealaltă parte; vă arăt cum în pozaele de mai jos.

Dacă doriți să consumați restul de clătite mai târziu, acoperiți-le cu o folie de plastic și se vor păstra la fel de fragede. Poftă bună!

clatite sarate cu broccoli
clatite sarate cu crema de branza si legume
clatite sarate vegetariene

Cu drag, Julienne!

Inspiră-te și din rețeta de: Chili con carne vegan

Comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *