Clatite pufoase – reteta originala

Clatite pufoase cu ciocolata in farfurie

Cine nu are momente când visează la o porție de clatite pufoase și aerate? Le poți umple cu orice aromă poftești. De la gemul preferat în combinație cu nuci, cremă de ciocolată și cocos, unt de arahide, până la rețete de clătite sărate umplute cu spanac, brânză, ciuperci sau chiar carne.

Tigaia în care urmează să le faceți mi se pare esențială. Degeaba facem o bunătate de compoziție, dacă tigaia nu ne ajută. După cum v-am obișnuit, eu apelez la Tefal de câte ori am nevoie. Sunt de o calitate superioară și sunt foarte mulțumită de ele. De data aceasta am folosit Tigaia antiaderentă pentru clătite. Nici gând să se lipească, se curăță fără efort și are o durată de viață mare (a mea are mai bine de 5 ani). Tigaia are o bulină roșie în mijloc (Thermo-Spot), care se transformă în roșu solid atunci când ajunge la temperatura optimă pentru gătit. Dacă vreți să aflați mai multe detalii, vă las link-ul aici.

Ingredientele pentru clatite pufoase:

– 500ml lapte rece

– 250 g făină albă

– 2 ouă

– Un praf de sare

– Arome: un praf de scorțișoară, o linguriță de esență de rom , coajă de lămâie

Mod de preparare:

1. Într-un bol mare, bate cele 2 ouă cu un praf de sare, peste care adaugi laptele și  făina treptat , puțin câte puțin pentru a nu se forma cocoloașe ( eu am cernut-o înainte pentru a fi mai fină ) . În tot acest timp, amesteci energic cu un tel.

* în cazul în care s-au format cocoloașe nu e nicio panică, puteți strecura compoziția printr-o sită.

2. Adaugă aromele pe care le preferi mai mult, și lasă aluatul să se odihnească în jur de 20 min. Aluatul de clătite trebuie să aibă o textură de smântână mai subțire – să curgă, dar să nu fie prea apos.

3. Într-o tigaie antiaderentă, eu am folosit Tefal, pune câțiva stropi de ulei, deși nu e obligatoriu, însă pentru mine așa au gust clătitele. Când tigaia e bine încinsă, umple un polonic și toarnă-l în tigaie. Imediat rotește tigaia din încheietură astfel încât aluatul să se disperseze pe toată suprafața tigăii uniform. Lasă-le puțin pe fiecare parte până devin aurii, ușor rumenite. Continuă la fel până termini aluatul.

Clatite cu crema de ciocolata

Mai jos aveți câteva idei pentru umplutură, eu am ales-o pe prima și au ieșit delicioase!

Idei de umplutură pentru clatite pufoase:

– Cremă de ciocolată + bucățele de banane + cocos

– Gem de prune / căpșuni / caise / afine  + bucățele de nucă

– Unt de arahide + gemul preferat

– Miere + nucă

clatite pufoase cu ciocolata in farfurie

Cu drag, Julienne!



4 comentarii despre “Clatite pufoase – reteta originala”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *