Ciuperci pane cu mărar

ciuperci pane

Rețeta de Ciuperci pane cu mărar pe care o să v-o arăt astăzi am făcut-o cu câteva zile în urmă și pot să vă spun că am rămas plăcut impresionată. De regulă nu obișnuiesc să consum alimente prăjite sau pane din cauza faptului că nu sunt atât de sănătoase, dar din când în când putem face câte o excepție, important e să nu facem câte o “ excepție” în fiecare zi.

Ce ciuperci am ales? Eu am ales ciuperci champignon albe, însă la fel de bine merg și cele brune sau cele de pădure. Pălăria trebuie să fie de mărime medie, ale mele au fost mici mici și m-am chinuit nițel până le-am făcut pe toate. Condimentele sunt importante în această rețetă de ciuperci pane cu mărar, trebuie pus câte un praf de sare în făină și în ou, ca să le dea gust.

Tigaia este la fel de importantă ca orice alt ingredient din rețetă. Când vrem ca mâncarea să fie cum ne dorim, trebuie să fim atenți la detalii. La această rețetă am folosit Wok-ul de la Tefal, după cum știți, sunt fidelă Tefal. Vă las și vouă link-ul aici, o găsiți la reducere,

Dacă aveți ciupercuțe în plus și vreți să faceți o super plăcintă, vă propun să încercați Plăcintă cu carne tocată, ciuperci și cașcaval, găsiți rețeta aici.

ciuperci pane in farfurie

Dificultate: redusă

Timp de gătire: 20min

Timp de preparare: 10 min

Valori nutriționale pentru 100g de ciuperci pane: Calorii Proteine Carbohidrați Grăsimi Grăsimi saturate Zaharuri Fibre
84 6 g 9 g 2 g 1 g 1 g 1 g

Ingrediente pentru ciuperci pane:

– 500g ciuperci champignon

– 2-3 linguri de pesmet

– 2-3 linguri de făină

– 2 ouă

– Mărar

– Sare, piper măcinate

ciuperci pane date prin pesmet

Mod de preparare:

1. Pentru început, curățăm codița ciupercilor, le spălăm rapid de pământ, iar apoi le lăsăm la scurs cu pălăria în jos pe un șervețel absorbant.

2. Când sunt bine scurse, le dăm prin făină și scuturăm surplusul (în făină am pus puțină sare), după care le trecem prin oul în care am pus mărar tocat și un praf de sare, iar la final, prin pesmet. Vă puteți ajuta de o furculiță cu care să întoarceți ciupercile când le treceți prin toate cele 3 straturi, eu am folosit una pentru ou și una pentru cele două ingrediente uscate. Le puteți face pe toate de la început și să le așezați pe un tocător, ca în momentul în care le puneți în tigaie să nu aveți de trecut încă ciupercuțe prin făină.

3. Le punem într-o tigaie când uleiul e bine încins, și le lăsăm câteva minute pe fiecare parte, până se rumenesc frumos. 

4. Se pot servi imediat fierbinți cu un sos alături sau ca garnitură, însă mie îmi plac și reci. Când am terminat de făcut pozele mi s-au părut chiar mai bune. Poftă bună!

ciuperci pane pe blat

Cu drag, Julienne!

Comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *