Ciorba de legume

ciorba de legume prezentare

Rețeta de Ciorba de legume e foarte simplă, nu necesită cine știe ce îndemânare și nu poți da greș chit că ești începător. Bogată în vitamine și minerale, ciorba de legume îți va da energie și te vei simți mai ușor. Poți adăuga și roșii (opărite și decojite) , ardei roșu / galben / verde, conopidă sau dovlecei, însă mie-mi place mai simplă și cu multă savoare.

Dincolo de părerile tradiționale și poveștile bunicilor, ciorba chiar ajută organismul. Corpul are nevoie de lichide pentru hidratarea și ușurarea digestiei, iar ciorbele și supele, pe lângă faptul că sunt un fel de mâncare, la bază sunt lichide ce întrunesc toate vitaminele și mineralele din legume.

O ciorbă de legume ce conține în mare parte rădăcinoase ( țelină, păstârnac, morcov, pătrunjel ) și legume cu conținut glucidic mic ( fasole păstăi, roșii, ceapă, ardei, dovlecei, varză ) și cu un adaos redus de ulei, are un conținut caloric foarte redus și poate fi o masă corectă pentru orice moment al zilei, inclusiv pentru o cină ușoară.

Așadar, pentru un tranzit bun, pentru o siluetă subțire și pentru o bună funcționare a organismului, este recomandată consumarea de supe / ciorbe bogate în legume, cu cât mai puțin ulei, o dată la câteva zile, dacă nu chiar în fiecare zi.

6 porții

Timp de preparare: 20 min

Timp de gătire: 40 min

Valori nutriționale pentru o porție: Calorii Proteine Carbohidrați Grăsimi Grăsimi saturate Zaharuri Fibre
155 4 g 32 g 2 g 0.2 g 5 g 6 g
ciorba de legume bol

Ingrediente pentru Ciorba de legume:

– 100 g de ceapă albă ( o ceapă mai mare)

– 250 g de morcov ( 2 morcovi de mărime medie )

– 50 g păstârnac ( 1 păstârnac de mărime medie )

– 50-70 g țelină ( un sfert de țelină )

– 400 g cartofi ( 4-5 cartofi de mărime medie )

– 150 g fasole verde/galbenă congelată

– 50-70 g orez ( opțional )

– 100 ml suc de roșii

– 2 linguri de ulei

– Sare, piper, 1 linguriță de boia dulce

– mărar

legume pe fund de lemn

Mod de preparare:

1. Tocăm fin ceapa și o punem la călit cu două linguri de ulei. Tocăm rădăcinoasele cubulețe ( morcovul, păstârnacul și țelina ) , după care le punem și pe ele la călit. Le lăsăm la foc mediu până ceapa devine aurie, translucidă.

2. Adaugă 2 l de apă peste amestecul de legume, cartofii tăiați în 4 și condimentele. Când cartofii mai au puțin până să fie gata, adaugă fasolea păstăi. Cea din urmă nu are nevoie de mai mult de 5 minute ca să se gătească.

3. La final, am adăugat sucul de roșii și mărarul. Sucul de roșii îi va schimba complet aroma, iar ciorba va avea mai multă savoare.

Pentru servire, am ales să fierb puțin orez și să-l așez pe fundul bolului, ca mai apoi să torn ciorba deasupra. Puteți alege și varianta fără orez, însă e mult mai hrănitoare prima. Orezul se poate înlocui cu fidea sau tăiței, după bunul plac. Poftă bună și spor la bucătărit !

ciorba de legume in mana bucataresei

Cu drag, Julienne!

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *