Chiftele vegane de naut

crochete de naut

Chiftele vegane de naut . Ingrediente si mod de preparare pas cu pas.

O rețetă delicioasă și sănătoasă. Nu am prăjit crochetele, le-am copt în cuptor și deși sunt vegane, nu s-au desfăcut sau destrămat. Se pot servi reci sau calde, cu un sos, orez sălbatic sau salată. Obișnuiesc să le iau și la pachet, deoarece se păstrează foarte bine.

Boabele de năut sunt o sursă excelentă de proteine, grăsimi sănătoase și fibre. Pe lângă acestea, conțin o listă lungă de vitamine și minerale. Așadar, sunt mai mult decât bine venite în alimentația oricărui vegan/vegetarian. De această dată am ales să fac o rețetă care nu necesită prea mult timp de preparare. 

chiftele vegane cu sos

Ingrediente:

– 500g de năut

– 3 căței de usturoi

– 2-3 lingurițe de muștar dijon

– 1 lngură de ulei

– 1 lingură de pesmet

– 1 linguriță de drojdie inactivă

– Mărar

– Oregano

– Boia dulce

– Chili

– Jerk spices

– Sare, piper

Cum faci Chiftele vegane de naut :

1. Năutul se pregătește conform indicațiilor de pe ambalaj, fie se scurge din conservă dacă alegeți această variantă. Eu am avut năut crud, pe care l-am lăsat la înmuiat de seara, iar dimineața l-am fiert în apă cu sare, până bobul a devenit moale.

2. Putem porni cuptorul din timp pentru a se încinge. Inițial îl setez la 150 de grade, iar când sunt aproape de a finaliza rețeta, urc temperatura la 175 de grade.

3. Am zdrobit boabele de năut pentru că mi-am dorit și bucățele mai mari, însă, pentru a obține o pastă mai fină, se poate da prin blender

4. Am adăugat condimentele după bunul plac, gustând din când în când. Am pus și pesmetul, muștarul, uleiul, usturoiul dat pe răzătore și drojdia inactivă, iar apoi am omogenizat bine compoziția. Aluatul trebuie să fie ușor umed, astfel crochetele nu se vor desface în momentul gătirii. Dacă e nevoie, se mai pot adăuga câteva linguri de apă.

5. Am tapetat tava cu hârtie de copt și am modelat crochetele sub formă de bile, după care le-am turtit. Am păstrat un bol cu apă lângă mine, pentru a-mi umezi mâinile de oricâte ori a fost nevoie, astfel încât aluatul să nu se prindă.

6. Se dau la cuptor la 175 de grade pentru 20-30 de minute, întoarse pe cealaltă parte la jumătatea timpului.

Aceste crochete de naut merg foarte bine alături de o mâncare cu mult sos sau cu textură cremoasă. Poftă bună!

Cu drag, Julienne!

Inspiră-te și din rețeta de Paste vegane cu sos de mazăre și semințe.

Paste vegane cu mazare si seminte

Comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *