Bruschete cu rosii la cuptor

bruschete cu rosii

Rețeta de Bruschete cu rosii la cuptor este una extrem de rapidă și simplă, o puteți face cu ușurință în porții mai mari sau mai mici, în funcție de câte guri avem de hrănit. Dacă avem vegetarieni la masă, micile bruschețele sunt perfecte pentru aperitiv fie servite ca gustări la un pahar de vin. Pot fi luate chiar și în pachețelul de la școală sau la serviciu, deoarece sunt bune și reci. Puteți încerca și varianta de Bruschete cu roșii și prosciutto dacă doriți și puțină carne.

Consumul de roșii oferă beneficii pentru sănătate, iar după cum v-am obișnuit, vă voi face un scurt rezumat despre avantajele introducerii roșiilor în meniul de zi cu zi. Roșiile sunt o sursă bogată de vitamina A, C, K, acid folic și potasiu.

Au un conținut scăzut de grăsimi saturate și calorii, așadar sunt numai bune pentru momentele în care ne decidem să ținem o cură de slăbire. Ajută sistemul cardiovascular datorită vitaminei B, reduc nivelul de colesterol și scad tensiunea arterială. Sunt o sursă bogată de antioxidanți, luptând împotriva cancerului de prostată, de col uterin, de stomac, precum și a cancerului esofagian.

Reduc colesterolul și protejează inima, mențin un sistem digestiv sănătos, îmbunătățesc vederea, reduc riscul de hipertensiune arterială, previn acidoza și cresc imunitatea. Dacă sunteți curioși să aflați mai multe vă las un link pentru mai multe informații.

Dificultate: redusă

Timp de preparare: 10 minute

Timp de gătire: 20 de minute

Valori nutriționale pentru o felie: Calorii Proteine Carbohidrați Grăsimi Grăsimi saturate Zaharuri Fibre
176 7 g 22 g 7 g 3 g 2 g 1 g

Ingrediente pentru 4 felii de Bruschete cu rosii la cuptor:

– 2 pâinici ciabatta

– 3-4 roșii medii

– 70g cașcaval/mozzarella

– 2 căței de usturoi

– 2 linguri de ulei de măsline

– Sare, piper, busuioc

bruschete cu rosii la cuptor

Mod de preparare:

1. Roșiile tăiate în cubulețe măricele se pun într-o crăticioară împreună cu uleiul de măsline și amestecul de condimente. Se amestecă totul ușor preț de 2-3 minute sau până scade sucul roșiilor, apoi se lasă compoziția să se odihnească. Busuiocul dacă e din pliculet, se poate apăsa cu degetele în palmă înainte de a fi pus în tigaie, pentru a ieși toată aroma din el.

2. Pâinicile se taie în două, se ung cu ulei de măsline, după care se dau la cuptor pentru apriximativ 10 minute la 200 grade.

3. După ce s-au rumenit, se pune compoziția de roșii peste feliile de ciabatta și cașcavalul răzuit. Se pot consuma ca atare, sau se pot da la cuptor pentru încă 5 minute cât să se rumenească și cașcavalul. Așează tava pe raftul de sus, fie setează cuptorul să încălzească doar din partea de sus.

bruschete-cu-rosii

4. Când cașcavalul arată cum ne dorim, sunt gata de servit! Poftă bună!

bruschete cu rosii cuptor

Adaptează rețetele după bunul plac, mai adaugă un ingredient, mai renunță la altul, joacă-te cu condimentele, pentru că nimic nu e bătut în cuie. Important e să-ți placă ție, nu să fie ca la carte.

Cu drag, Julienne!

Comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *